DROBNJAK: Tražiću od Vlade povećanje putarina za 10 odsto, ali i naplate putarina na magistralnom putu!
Zoran Drobnjak, direktor "Puteva Srbije", Foto: Beta/Miloš Miškov

direktor puteva srbije

DROBNJAK: Tražiću od Vlade povećanje putarina za 10 odsto, ali i naplate putarina na magistralnom putu!

On je najavio da će od marta ili aprila naredne godine na auto putevima biti postavljeni paneli sa kamerama

Objavljeno:

Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je danas da će od Vlade ponovo tražiti povećanje putarina na auto putevima za 10 odsto, ali i uvođenje naplate putarina na magistralnim putevima za vozila teža od 7,5 tona.

- Kamioni izbegavaju naplatu putarine na auto-putevima, onda neka plaćaju na magistralnim putevima, to je važno i zbog bezbednosti saobraćaja - kazao je Drobnjak za televiziju "Prva".

On je najavio da će od marta ili aprila naredne godine na auto putevima biti postavljeni paneli sa kamerama koji će meriti brzinu kretanja automobila i koji će sadržati važna obaveštanja za vozače, poput uslova na putu, ili o saobraćajnim nesrećama.

- Kamere na portalima će sve vreme snimati, softer računa prosečnu brzinu vozila, mi to šaljemo policiji, a oni na kućnu adresu - objasnio je Drobnjak.

Prema njegovim rečima, na taj način bi se ispravila manjkavost prethodno uspostavljenog sistema kojim se brzina merila na naplatnim stanicama.

- Više neće biti moguće da se prekorači brzina, pa da se sedne na pumpu i popije kafa do sledeće rampe. Paneli će biti postavljeni na manjim udaljenostima - rekao je Drobnjak.

Dodao je da će strani državljani dobijati od policije kazne na naplatnim stanicama, koje će odmah biti i naplaćene.

Upitan da prokomentariše problem na Koridoru 11, gde su nadležni najavili da će deonica od Uba do Lajkovca morati ponovo da se gradi zbog upotrebe loših materijala, Drobnjak je kazao da najveću odgovornost snosi izvođač radova.

Bonus video:

Espreso intervju - Aleksandar Šapić

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.