VUČIĆEVE REČI STIGLE DO TRAMPA! Kongresmen SAD imao je važnu poruku za predsednika Srbije
Aleksandar Vučić gaji dobre odnose sa SAD, Foto: prentscreen

PRIJATELJSKA POSETA

VUČIĆEVE REČI STIGLE DO TRAMPA! Kongresmen SAD imao je važnu poruku za predsednika Srbije

Vučić je "posebno istakao pismo koje je kongresmen Po, sa sedmoricom kolega iz američkog Kongresa, pre četiri dana uputio državnom sekretaru Pompeu"

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je sastanak s kongresmenom Tedom Poom, kopredsedavajućim Srpskog kokusa u Kongresu SAD.

On je "izrazio zadovoljstvo što aktuelna američka administracija ostaje otvorena i spremna da razmotri sve predloge kako bi se iskoristila postojeća prilika za postizanje kompromisa" o pitanju Kosova kroz dijalog Beograda i Prištine.

Služba predsednika Republike za saradnju s medijima je saopštila da je kongresmen "podržao stav da Beogradu i Prištini treba pružiti prostor i vreme da postignu međusobni dogovor". Vučić je Pou zahvalio zbog dugogodišnje angažovanja u Srpskom kokusu koji je pomogao jačanju bilateralnih odnosa Srbije i SAD, kao i boljem razumevanju stavova i politike Srbije u američkoj administraciji. "Kao primer ozbiljnog pristupa situaciji na Zapadnom Balkanu, koji je od pomoći za sve u regionu", Vučić je "posebno istakao pismo koje je kongresmen Po, sa sedmoricom kolega iz američkog Kongresa, pre četiri dana uputio državnom sekretaru Pompeu".

U saopštenju piše da je Vučić na sastanku s kongresmenom "zahvalio za podršku SAD evropskom putu Srbije". Rekao je i da "postoje velike mogućnosti za unapređenje saradnje dveju zemalja, konstatujući da se povećava broj američkih investicija na srpskom tržištu i ističući da se saradnja proširuje i na oblast infrastrukture". Kongresmen je rekao da "u Kongresu SAD jača interes za Srbiju, jer je sve više ljudi vidi kao zemlju partnera", piše u saopštenju. On je istakao da će "predstojeće obeležavanje stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata biti prilika da se u Americi pokaže poštovanje za istorijsko savezništvo sa Srbijom". "Kongresmen je rekao i da je lično preneo poziv predsednika Vučića predsedniku Trampu da poseti Srbiju i da će to ponovo učiniti", piše u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.