KRENUO SAM DA PEREM VEŠ I VIDEO DA SU MI KLINTONOVI SRUŠILI ZID! Simo Spasić nastavlja da briljira, nema dalje
Simo Spasić ne odustaje od zida plača, Foto: Stefan Kojić/Espreso.co.rs

ČOVEK JE ŽIVI VIRAL

KRENUO SAM DA PEREM VEŠ I VIDEO DA SU MI KLINTONOVI SRUŠILI ZID! Simo Spasić nastavlja da briljira, nema dalje

Simo Spasić predsednik Udruženja kidnapovanih i nestalih lica na Kosovu i Metohiji, ne prestaje da šokira javnost svojim kontroverzama

Objavljeno: 09:54h

Simo Spasić, predsednik Udruženja kidnapovanih i nestalih lica na Kosovu i Metohiji, ne prestaje da šokira javnost svojim kontroverzama.

Uporno nastavlja da brani njegovom inicijativom postavljeni "Zid plača" ispred Narodne skupštine Republike Srbije, a tamo smo ga zatekli u nastojanju da podigne jedan deo zida koji se srušio u majici provokativnog natpisa - ako se u obzir uzmu sve okolnosti i dešavanja u poslednjih nekoliko meseci. Naime, na majici koju je nosi pisalo je "Ako Kosovo nije Srbija, ni Republika Srpska nije Bosna."

Šta znači ovaj natpis, pitali smo ga, a evo šta je on o tome rekao.

- Možda bi trebalo da piše i latinicom za druge nacionalnosti na prostoru SFRJ, čak sam možda trebao da napravim i da na leđima piše na engleskom jeziku. Nikako ne možemo da dozvolimo da Srbija ostane bez Kosova i Metohije, iako se zna da je NATO agresijom oteo Srbiji Kosovo i Metohiju, a da Republika Srpska pripadne Bosni. To je ono što je najtragičnije. Bez pravde za žrtve. Za muslimanske žrtve, nije tajna, vi i sami znate, suđenje u Haškom tribunalu dobili su preko 1.400 godina - nekoliko doživotnih robija i dvadeset i četrdeset godina. Koliko toliko muslimani su dobili neke pravde. Nažalost, za srpske žrtve u Bratuncu, Kravici, u Srebrenici 1992., 1993. itd. niko nije odgovoran - kaže Spasić za "Espreso".

Dodao je još i kako ne može da prihvati da su "majke u belim maramama" bitnije od majki u "crnim maramama", te kako sve majke žale svoje sinove i svoju decu.

- Mi jedino tražimo pravdu i nećemo dozvoliti da Republika Srpska pripadne muslimanima što je veliki greh. Jednostavno tražimo pravdu, ako oni smatraju da albanski zločinci treba da dobiju državu, iako nije bilo nikakvog referenduma, a da ovamo muslimani dobiju Republiku Srpsku to će biti katastrofa za pravdu, to će verovatno biti ponovo krvoproliće. Svako neka ima svoj deo, neka se razgraniče. Mi jedino kao porodice žrtava, a to se odnosi na sve žrtve, tražimo pravdu. Ne može biti selektivno za nekog da pravde, a za neke hajde pošto su pravoslavci neće oni mnogo da se bune idemo mi u Evropu preko srpskih žrtava. Mi nećemo to da dozvolimo - objasnio je Spasić.

Šta ga baš na ovaj dan dovodi na "Zid plača", pitali smo Spasića, a on nam je rekao kako je krenuo na pripremu obeležavanja stogodišnjice od oslobođenja Beograda, a pored Narodne skupštine prolazio je kako bi odneo majice u vešeraj na pranje kada je ugledao da je jedan deo zida srušen.

- Krenuo sam na pripreme za obeležavanje stogodišnjice oslobođenja Beograda i krenuo sam ovde pored Skupštine do vešeraja tamo da perem neke majice i onda vidim iz daljine nema onaj natpis. Priđem ovde i pitam je li moguće da je neko to ponovo pogurao. Policajci kažu da je bio jak vetar. Ja ne verujem da je toliko jak bio vetar. Vidim da su ovi natpisi Hilari end Bil Klinton - zločinom oteli Kosovo oboreni, verevatno sad kako dolaze stranci, nekome nisu odgovarali ovi natpisi ove poruke ovde istaknute, pa mogu da je to neko srušio. Ja ću to ponovo podići. Jednostavno ja sam možda od boga određen da se mučim ceo život i da tražim pravdu za te mučenike. Neka nam država da spomenik od Koševa do Horgoša i mi se odmah povlačimo - objasnio je Spasić.

Bonus video:

Espreso intervju - Vuk Jeremić

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.