DA LI SLAVICA I ŽENE IZ SPS BUŠE DAČIĆA I ČIME GA UCENJUJU? Funkcionerka SPS otkriva pravu istinu o HAOSU u stranci
Socijalisti tvrde da su svi stali iza Dačića, Foto: Vladimir Sporčić

OTKRIVAMO

DA LI SLAVICA I ŽENE IZ SPS BUŠE DAČIĆA I ČIME GA UCENJUJU? Funkcionerka SPS otkriva pravu istinu o HAOSU u stranci

U SPS vri kao u košnici, a šta socijalistkinje zaista žele otkriva nam članica Predsedništva ove stranke

Objavljeno:
Darko Zlojutro

Nakon vesti da će žene predvođene Slavicom Đukić Dejanović biti najžešća opozicija Ivici Dačiću u SPS proverili smo da li su zaista socijalistkinje ucenile svog šefa.

Narodna poslanica, članica Predsedništva i sekretarka Foruma žena SPS Snežana Paunović za Espreso otkriva da li će žene biti opozicija Ivici Dačiću, da li je bilo pretnji na sednici Predsedništva šefu stranke, kao i da li je Forum žena, a samim tim i Slavica Đukić Dejanović jedinstveno podržale aktuelnog lidera socijalista u borbi za još jedan mandat.

"Forum žena SPS je oblik delovanja unutar partije. Kao takav u funkciji je isključivo afirmacije levičarskih ideja i transparentno se time bavi", kaže nam Paunovićeva, a na naše pitanje kakvu saradnju imaju sa Ivicom Dačićem odgovara:

"Forum žena je od svog osnivanja uživao nedvosmislenu podršku Predsednika Ivice Dačića i verujem da iz ovog činjeničnog stanja neko crpi inspiraciju za ovaj napad na sam Forum. Ivica Dačić kao poznavalac istorijske uloge žene ali i kao veliki vizionar kada su u pitanju političke prilike nikada nije bio rob kvota i prilično je amaterski osmisliti "pretnju Ivici Dačiću " na ovaj način".

Kada je reč o broju žena u stranci i da li će se on povećati, Paunovićeva kaže:

"Istina je da Armija kvalitetnih zena postoji i sastavni je deo Socijalisticke partije Srbije ali je istina i da njihovu podrsku uživa isključivo Ivica Dačić. Sve ostale navode vidim samo kao pokušaj nekih ljudi, čije ambicije prevazilaze kvalitet koji je neophodan, da bi dobili poverenje na Kongresu, kao i da skrenu pažnju sa činjeničkog stanja i njihove nekonkuretnosti u svakom smislu te reči".

Otkrila je pravu istinu sa Predsedništva - Snežana Paunović
Otkrila je pravu istinu sa Predsedništva - Snežana Paunović foto: Fejsbuk

Sekretarka Foruma žena kaže da se to telo stranke zalagao i da će se zalagati da na listama, na svim nivoima na kojima izbor bude sproveden, budu žene koje imaju kvalitet, a ne suvi broj ma koliki on bio.

"Dakle, procenat je nekada predmet Zakonske regulative ali u organima Socijalističke Partije Srbije, procenat žena biće reflekcija kvalitne saradnje i uzajamnog poverenja između Predsednika i Socijalistkinja. Sigurna sam da procenat neće biti manji od postojećih 27%", završava Snežana Paunović.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.