SVAKO KO IMA AUTO STARIJI OD 15 GODINA SKAKAĆE OD SREĆE! Vlada donela NOVU uredbu o tehničkom pregledu
Automobili stariji od 15 godina neće morati dva put godišnje na tehnički pregled, Foto: Vladimir Šporčić

Na sednici usvojene izmene zakona

SVAKO KO IMA AUTO STARIJI OD 15 GODINA SKAKAĆE OD SREĆE! Vlada donela NOVU uredbu o tehničkom pregledu

Ukidanjem ove obaveze, Vlada Srbije izašla je u susret velikom broju vlasnika koji poseduju starija vozila

Objavljeno:

Vlada Srbije usvojila je u četvrtak predlog izmene zakona kojim se ukida obaveza da građani koji imaju vozila starija od 15 godina obavljaju tehnički pregled na svakih šest meseci, navodi se u saopštenju Vlade.

- Ukidanjem ove obaveze, Vlada Srbije izašla je u susret velikom broju vlasnika koji poseduju starija vozila. Takođe, ovim zakonskim rešenjem ukida se tzv. nulti tehnički pregled za novoproizvedena vozila - objašnjava se u saopštenju i dodaje da su izmenama zakona pooštrene kazne za prekoračenje brzine van naseljenog mesta.

Vlada je na sednici usvojila izmene Zakona o zakonjenju objekata, a kako se navodi u saopštenju, one će obezbediti efikasnije vođenje postupaka ozakonjenja i unaprediti evidenciju nelegalnih objekata.

Danas su usvojene i izmene Zakona o vazdušnom saobraćaju, a novine se tiču oblasti planiranja i izgradnje aerodroma, zaštite životne sredine, a uneto je novo poglavlje o transportu opasne robe, koje je u skladu sa standardima Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva.

- Članovi Vlade usvojili su na sednici Zaključak kojim se nalaže ministarstvima i posebnim organizacijama da dosledno sprovode politiku Vlade, koja se odnosi na ukidanje obaveze upotrebe pečata za privredna društva, preduzetnike i druga pravna lica - zaključuje se u saopštenju Vlade.

Bonus video:

Espreso intervju - Goran Trivan

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.