GRAĐANI SRPSKE DA NE PODLEŽU PROVOKACIJAMA ZAPADA! Šešelj podržao Dodika
Foto: Promo

izbori u bih

GRAĐANI SRPSKE DA NE PODLEŽU PROVOKACIJAMA ZAPADA! Šešelj podržao Dodika

Opšti izbori u BiH biće održani u nedelju, 7. oktobra

Objavljeno:

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj pozvao je danas građane Republike Srpske (RS) da uoči nedeljnih izbora u tom entitetu i u BiH "ne podležu provokacijama" koje je kako je rekao, "neko u ambasadama zapadnih zemalja i u muslimanskoj centrali vlasti u Sarajevu zamislio da se baš 5. oktobra dese u Banjaluci".

Navodeći da su ambasade zapadnih zemalja u BiH plasirale "ogroman novac u subverzivno delovanje", Šešelj je pozvao građane Republike Srpske da budu odgovorni i da se sačuva mir na ulicama gradova u RS.

- Zapadne ambasade su plasirale ogroman novac u subverzivno delovanje, tu prednjači Velika Britanija a ne zaostaju ni Amerikanci ali se nadam da volja srpskog naroda neće zavisiti od tog novca - kazao je lider radikala novinarima u Skupštini Srbije.

Šešelj je izrazio očekivanje da će na izborima za srpskog člana Predsedništva BiH pobediti kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata i aktuelni predsednik RS Milorad Dodik jer kako je naveo, ima podršku "Rusije, Srbije i srpskih radikala".

- Na parlamentarnim izborima narod neka glasa po svojoj volji a mi ponavljamo poziv da se formira koalicija Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Srpske demokratske stranke (SDS) jer SNSD danas prednjači u odbrani RS a SDS ima zasluge za stvaranje RS - rekao je Šešelj.

On je ocenio da bi takva koalicija predstavljala "optimalno rešenje" za RS jer bi, kako je naveo, doprinela stabilizaciji RS i brzom rešavanju nagomilanih problema.

Opšti izbori u BiH biće održani u nedelju, 7. oktobra.

Bonus video:

Espreso intervju - Jadranka Joksimović

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.