DA LI SANJAŠ ŽIVOT, A ŽIVIŠ SMRT, DA LI SANJAŠ MIR, A ŽIVIŠ RAT? Čeda NEMA CENZUS, ali ima PESNIČKI DAR HELDERLINA!
Foto: Nebojša Mandić

oglasio se na fejsbuku

DA LI SANJAŠ ŽIVOT, A ŽIVIŠ SMRT, DA LI SANJAŠ MIR, A ŽIVIŠ RAT? Čeda NEMA CENZUS, ali ima PESNIČKI DAR HELDERLINA!

Jovanović je uz izjavu podelio ilustraciju spomenika rudarima Trepče, Srbima i Albancima, partizanima Rudarske čete palim u Drugom svetskom ratu

Objavljeno:

Predsednik LDP Čedomir Jovanović predstavio je na svojoj Fejsbuk stranici "Koaliciju za mir" na srpskom, albanskom i makedonskom jeziku.

Jovanović je uz izjavu podelio ilustraciju spomenika rudarima Trepče, Srbima i Albancima, partizanima Rudarske čete palim u Drugom svetskom ratu, koji se nalazi u Kosovskoj Mitrovici, rad Bogdana Bogdanovića.

U poruci na Fejsbuku Jovanović je pozvao sve da se priključe Koaliciji za mir, saopštio je LDP. Mnogima je u oči upalo nadahnuće koje Jovanović mora da je osećao dok je pisao ove reči:

- Da li možemo? Da li hoćemo? Da li smemo? Mir. Ti se pitaš. Ti odluči. Ovo su reči za mir. I tvoje reči. Ovo su misli i nade svih onih koji u mir veruju. Koji se za mir zalažu. Koji mir brane. Na izborima u Bosni i Hercegovini. I na referendumu u Makedoniji. I u Prištini. I u Beogradu. Ovo je Koalicija za mir. Priključi se. Zato što od tebe mora i da zavisi. Svaki tvoj san. I svako tvoje buđenje. U Miru - navodi se u završnom delu Jovanovićeve objave na Fesjbuku.

Bonus video:

ESPRESO INTERVJU NEDELJE: Jadranka Joksimović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.