MIHAJLOVIĆEVA: Ministarstvo pravde razmatra uvođenje doživotnog zatvora koji je predložila Fondacija Tijana Jurić
Foto: Beta/Miloš Miškov

odluka

MIHAJLOVIĆEVA: Ministarstvo pravde razmatra uvođenje doživotnog zatvora koji je predložila Fondacija Tijana Jurić

Ona je rekla da članovi Radne grupe Ministarstva pravde trenutno vrlo aktivno rade na mogućnosti da se ovaj predlog implementira u krivično-pravni sistem

Objavljeno:

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je u Subotici, na trećoj konferenciji Fondacije "Tijana Jurić" posvećenoj bezbednosti dece “Bezbednost i odgovornost”, da Radna grupa Ministarstva pravde razmatra inicijativu ove fondacije o uvođenju doživotne kazne zatvora za najteža dela protiv dece, maloletnika, trudnica i nemoćnih, koju je svojim potpisom podržalo više od 160.000 građana Srbije.

- Mogu da vam potvrdim da članovi Radne grupe Ministarstva pravde trenutno vrlo aktivno rade na mogućnosti da se ovaj predlog implementira u naš krivično-pravni sistem. Očekujemo da u najskorije vreme radna grupa uz konsultaciju sa stručnom javnošću izađe sa konkretnim i usaglašenim stavom povodom ovog pitanja. Vlada Srbije i Skupština će, verujem, čvrsto podržati svaki predlog oko kojeg se struka usaglasi - izjavila je Mihajlovićeva u Subotici.

Bonus video:

Espreso intervju, Dragan Đilas

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.