VUČIĆ SE OBRAĆA NACIJI: Najveća delegacija Srbije putuje u Kinu, potpisujemo važne sporazume
Foto: Marina Lopičić

KONFERENCIJA

VUČIĆ SE OBRAĆA NACIJI: Najveća delegacija Srbije putuje u Kinu, potpisujemo važne sporazume

Vučić je najavio posetu Kini rekavši da je ovo najveća delegacija Srbije koja putuje u NRK

Objavljeno: 14:32h

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, danas pre podne sastao se sa potpredsednikom Indije, Vankajom Naiduom.

- Veoma sam zadovoljan posetom kojom smo bili privilegovani posle 30 godina iz Indije, verujem da će to otvoriti mnoga vrata srpskom i indijskom biznisu u Srbiji - rekao je Vučić i podseti ona važne delegacije i predsednike koji su posetili Srbiju u poslednje vreme.

Vučić je najavio posetu Kini rekavši da je ovo najveća delegacija Srbije koja putuje u NRK, dodavši da ćemo tamo potpisati važne sporazume kao što je za RTB Bor i Zrenjanin.

- Da biste razumeli koliko je značajan ugovor sa Ziđinom, nama će se to osetiti u 2020. godini sa dodatnih 1,5 rasta BDP na godišnjem nivou. To je ono što mi ne možemo i nemamo novca - rekao je predsednik i rekao da su obaveze RTB Bor bile 1,2 milijarde evra.

Vučić se osvrnuo i na kritike privatizacije PKB dodavši da su ga prethodne vlasti dovele do prosjačkog štapa. On je pomenuo i "Ikarbus" za koji je rekao da je uništena za vreme proteklih vlasti, a da se sada nalazi strateški partner.

Radimo dva sporazuma sa kineskom vladom i Eksim bankom za obilaznicu oko Beograda.

- Ono zbog čega sam posebno srećan jeste da su nam najmoćnije kompanije najavile da žele da razgovaraju sa nama. Koliko večeras idemo u Kinu i nadam se da ćemo doneti dobre i važne vesti za našu zemlju - rekao je Vučić.

Vučić je izrazio nadu da će Srbija "u jednoj od naredne tri godine" barem jedanput biti najbrža u Evropi.

- Dobro ste me čuli, u Evropi, ne u regionu. Sad smo drugi jer Irsku ne možemo da stignemo. Ali sve druge možemo da stignemo i pobeđujemo -

- Svaki put kada pomislim da više neću ništa da tražim od Kineza, ja uvek nešto izmislim pa ih zamolim. Evo, mogu odmah da vam kažem da ćemo prvi put kupiti naoružane bespilotne letelice za našu vojsku do kraja godine - rekao je Vučić.

foto: Printscreen/ Kurir TV

On je rekao da će 28. septembra ići u posetu Nišu kako bi otvorio dve nove fabrike.

- To će biti 6 ili 7 fabrika kojima sam lično stavio kamen temeljac samo u jednom gradu - u Nišu, a bilo ih je nula - rekao je Vučić.

rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da se peti put sastaje sa Si Đin Pingom i da je velika čast za našu "malu zemlju".

Neću da dozvolim da ubijanje postane poželjan način ponašanja u Srbiji

Predsednik se osvrnuo i na kritike da je prekršio presumpciju nevinosti u slučaju ubistva investitora na Zvezdari, koga je upucala Stojanka Stojanović.

- Znao sam koliko je hladnokrvno i jezivo ubistvo u pitanju. Neću da dozvolim da u Srbiji ubice budu u modi. Neću da dozvolim da ubijanje ljudi bude dobar i poželjan način ponašanja. Moj posao kao predsednika je da se suprotstavim toj nakaradnoj filozofiji - rekao je Vučić.

Bonus video

Espreso intervju, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović

(Espreso.co.rs/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.