Konobar, rakija i pečenje za 100 miliona: Ovoliko državni službenici troše na piće i meze!

Opa bato

Konobar, rakija i pečenje za 100 miliona: Ovoliko državni službenici troše na piće i meze!

Prethodna godina sa stezanjem kaiša, rezovima zaposlenih i donošenjem teških odluka izgleda je teško pala našim političarima, te su izlaz rešili da pronađu u čaši i mezetluku
Objavljeno: 18:20h

Naime, Uprava za zajedničke poslove republičkih organa u planu javnih nabavki za ovu godinu predviđa nabavku domaćih i stranih žestokih pića i vina u iznosu od čak devet miliona dinara, bez poreza na dodatu vrednost. Za pivopije je odvojen dosta skromniji budžet, „svega“ dva miliona. U jednom danu učlanila sam se u 11 partija i moljakala za posao: Šta mislite - da li sam ga dobila? (FOTO) (VIDEO) (GIF) Možda su srpski političari uštedeli na službenim automobilima i putovanjima, ali takođe i na platama zaposlenih u javnom sektoru, međutim, teško su se, izgleda, odrekli čašice, pa se ove godine nabavlja više alkohola nego lane za čak milion. Za one koji su gadljivi na žestinu ili nisu ljubitelji vina ili piva nabavljaju se i sokovi, i to gazirani za šest miliona, a za one koji ipak vole prirodno ceđene sokove, odvojeno je duplo više, čak 11,5.

Nebojša Mandić
Da bi moglo da se pije, pre svega, mora dobro da se jede, pa su se iz Uprave za zajedničke poslove potrudili i oko toga. Tako će naši političari moći da biraju između jela od svinjskog, pilećeg, ćurećeg i junećeg mesa i ribljih specijaliteta, uključujući i suhomesnate proizvode. Sve ukupno, njihov krkanluk koštaće malo više od 66 miliona dinara, i to samo za jela od mesa. Suma sumarum, to znači da će za iće i piće zaposlenih u republičkim organima građani Srbije dati neverovatnih 100 miliona dinara. (Espreso.co.rs / alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.