SAM SE VRATIO! Kosovska policija demantuje da je Đuriću zabranjen ulaz na Kosovo!
Foto: Fonet

novi incident

SAM SE VRATIO! Kosovska policija demantuje da je Đuriću zabranjen ulaz na Kosovo!

Zamenik direktora Kosovske policije za region Severne Mitrovice Besim Hoti tvrdi da Đurić nije ušao na Kosovo "iz svojih razloga"

Objavljeno:

Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću nije dozvoljen ulaz na Kosovo, rečeno je agenciji Beta u Kancelariji za KiM.

Zamenik direktora Kosovske policije za region Severne Mitrovice Besim Hoti tvrdi da Đurić nije ušao na Kosovo "iz svojih razloga".

Đurić je na administrativni prelaz došao oko 15 časova, ali mu nije dozvoljeno da uđe na Kosovo, iako je njegova poseta, kako navode u Kancelariji za KiM, bila uredno prijavljena.

- Ovo je skandalozna odluka Prištine, protivna svim sporazumima i elemetnarnim principima slobode kretanja - rekao je Đurić.

On je naveo i da će po povratku u Beograd i konsultacija s predsednikom Aleksandrom Vučićem obavestiti javnost o razlozima za "ovaj i sve druge pritiske i ucene kojima je srpska strana bila izložena danas i prethodnih dana zbog nespremnosti da prihvatimo odluke Prištine koje bi bile direktno protiv srpskih interesa".

S druge strane, Hoti je za Lajmi izjavio da je Đurić dobio dozvolu za ulazak na Kosovo, ali i da nije ušao na Kosovo iz svojih razloga, prenosi KoSSev.

- Nije zabranjen ulazak, on je imao dozvolu za ulazak na Kosovo, ali zašto se vratio, za to ima svoje razloge - rekao je Hoti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/n1.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.