POPOVIĆ JE POKAZAO DA NIJE DOSTOJAN FUNKCIJE: LDP zahteva smenu ministra Popovića zbog odbijanja da se izvini LGBT zajednici!
Foto: Fonet

apel

POPOVIĆ JE POKAZAO DA NIJE DOSTOJAN FUNKCIJE: LDP zahteva smenu ministra Popovića zbog odbijanja da se izvini LGBT zajednici!

LDP je dodala da svoje delovanje u Vladi Srbije Popović koristi za konstantne ispade

Objavljeno:

Liberalno-demokratska partija (LDP) zatražila je danas smenu ministra Nenada Popovića zbog odbijanja da se izvini javnosti i pripadnicima LGBT zajednice i pored obavezne preporuke poverenice za zaštitu ravnopravnosti.

- Ministar Popović - za koga niko ne zna šta tačno radi u Vladi Srbije, sem što, po naređenju Moskve, povremeno daje besmislene izjave koje uglavnom štete Srbiji - prešao je granicu pristojnog ponašanja, a uz to ima zakonsku obavezu da uputi izvinjenje, što on, kako kaže, ne želi da učini jer većina u Srbiji deli isto mišljenje - naveo je LDP u saopštenju.

Ta stranka je ocenila da je Popović pokazao da nije dostajan funkcije ministra, kako se navodi, "vređanjem ljudi koji su drugačiji i koji nikoga ne ugrožavaju", ali da je pokazao i da svoje ponašanje ne ume da uskladi sa civilizacijskim normama.

LDP je dodala da svoje delovanje u Vladi Srbije Popović koristi za konstantne ispade u kojima se trudi da skrene pažnju na sebe stavovima koji su potpuno drugačiji u odnosu na one za koje Vlada tvrdi da se zalaže.

- Na primeru Nenada Popovića pokazati koji su to stvarni ciljevi ove zemlje i da li moramo da trpimo jednog agenta Rusije na privremenom radu u Vladi Srbije ili zakon mora da se poštuje, pa makar se odnosio i na onoga koji zbog svoje podrške van Srbije misli da je nedodirljiv. Njegov odlazak iz Vlade poslao bi jasnu poruku da su vrednosti koje ova zemlja planira da neguje daleko od vrednosti za koje je unajmljen Popović da u Srbiji statira u nepoznatom ministarstvu i da tolerantnost i otvorenost imaju podršku u institucijama - dodao je LDP.

Popović je ranije saopštio da ne želi da prihvati preporuku Poverenice za ravnopravnost Brankice Janković i izvini se LGBT zajednici zbog uvredljivog tvita, jer smatra da nije prekršio zakon niti je ikoga uvredio.

Bonus video:

Espreso intervju, Marija Obradović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.