DOSTA JE BILO: Nije tajna da razgovaramo sa Sašom Jankovićem!
Foto: Espreso

moguća saradnja?

DOSTA JE BILO: Nije tajna da razgovaramo sa Sašom Jankovićem!

DJB je izneo svoj plan, a jedna od tačaka odnosi se i na Kosovo

Objavljeno:

Predsednik pokreta Dosta je bilo Branislav Mihajlović izjavio je da nije tajna da su razgovarali sa Pokretom slobodnih građana o saradnji i da je moguće da se ti pregovori o saradnji nastave, dok ih ostale političke organizacije nisu kontaktirale.

- Nije nikakva tajna, obavili smo razgovore sa PSG Saše Jankovića i ako bude bilo više zajedničkih tačaka možemo stvoriti osnovu za nastavak ozbiljnih pregovora. Sa ostalim političkim grupacijama nismo razgovarali, jer nas niko nije ni zvao - rekao je Mihajlović.

DJB je izneo svoj plan, a jedna od tačaka odnosi se i na Kosovo. Taj pokret zalaže se za zamrzavanje pregovora Beograda i Prištine, dok albanska strana ne ispuni svoje obaveze iz Briselskog sporazuma. Takođe, DJB je u političkoj platformi naveo da je položaj Kosova i Metohije jasno definisan Ustavom Srbije i da bi se to promenilo mora biti promenjen i Ustav.

PSG, Zelena ekološka partija - Zeleni, Mađarski pokret, Šumadijska regija i Koalicija Tolerancija formirale su "Građanski blok 381", na čijem čelu je Saša Janković. Kada je reč o Kosovu, Građanski blok 381 smatra da Kosovu treba dozvoliti ulazak u međunarodne organizacije, među kojima su Ujedinjene nacije, ali bez priznavanja nezavisnosti.

Mediji su prethodnih dana pisali da bi deo tog opozicionog bloka mogli biti i Pokret centra, Pokret za Stari grad Marka Bastaća, a kako se spekulisalo, pregovaralo se i sa Socijademokratskom strankom Borisa Tadića i DJB.

Bonus video:

Espreso intervju - Novica Tončev

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.