Demokrate ostaju na ulici: Stranka do decembra mora da napusti zgradu u Krunskoj

traže novu adresu

Demokrate ostaju na ulici: Stranka do decembra mora da napusti zgradu u Krunskoj

Nakon 20 godina Demokratska stranka iseliće se iz kuće u Krunskoj 69, u koju će se useliti vlasnici Robert i Dragan Božić, sinovi Dobrivoja Božića, čuvenog pronalazača železničkih kočnica
Objavljeno: 15:13h

Demokratska stranka, čije je sedište u Krunskoj 69 do kraja ove godine moraće da se iseli iz te zgrade. Ova stranka će za obavljanje stranačkih poslova do kraja decembra morati da pronađe nove prostorije.

U kuću u Krunskoj 69 useliće se novi stanari, koji su njeni zakonski vlasnici. Nakon 20 godina Demokratska stranka iseliće se iz kuće u Krunskoj 69, u koju će se useliti vlasnici Robert i Dragan Božić, sinovi Dobrivoja Božića, čuvenog pronalazača železničkih kočnica. Dok Robert Božić planira useljenje sa svojim bratom Draganom u kuću koja je porodici oduzeta 1947, u Demokratskoj stranci traže adekvatan prostor u koji će smestiti centralu stranke, piše beogradski Blic.
Nebojša Mandić
Sekretar DS Milan Popović kaže da Božić 26. decembra postaje zakonski vlasnik zgrade i da će se DS iseliti do tada. Robert Božić je juče obišao kuću u Krunskoj koja mu je vraćena restitucijom, nakon desetogodišnje borbe. - Najviše vremena proveo je u nekadašnjoj biblioteci njegovog oca, sa autentičnim policama u kojima je pronalazač čuvao svoje knjige. Na pitanje kako će se osećati kad konačno dobije ključ porodične kuće u svoje ruke, Robert kaže: - Planiram da se uselim nakratko, da vidim kako je živeti u kući moje porodice. Potom želim da organizujem zabavu za sve moje prijatelje i za sve one koji su mi pomogli tokom procesa vraćanja kuće. Moj brat Dragan i ja ćemo nakon toga odlučiti šta dalje. Želimo da se na neki način odužimo Srbiji, za koju smo uvek bili vezani.
Agencija za restituciju je donela odluku po kojoj se Božiću vraća imovina, ali se na nju žalila država Srbija. DS TVRDI: Ovo je dokaz da je policija ulazila u naše stranačke prostorije! (VIDEO) Međutim, Božić se nada da je reč o standardnoj proceduri koja neće stvarno ometati slučaj. U tom smislu, on očekuje i da vlada Aleksandra Vučića vodi Srbiju ka evropskim vrednostima pa će se ovaj slučaj završiti što pre. - Biću jako srećan kad dobijem kuću. Znate, moja ćerka je dala pravu definiciju u magazinu „Njujorker“. Rekla je: „Svi misle da moj otac želi samo da dobije kuću, a ja znam da on želi da priča sa duhovima roditelja“ - kaže Božić i podseća da je prvi put ušao u kuću 2005. upravo sa ćerkom Vesnom. (Espreso.co.rs/ Blic. rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.