ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: U SPS postoje različiti stavovi o podizanju spomenika Miloševiću
Foto: Fonet

NISU JEDINSTVENI

ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: U SPS postoje različiti stavovi o podizanju spomenika Miloševiću

Ona je kazala da će naredna decenija dati neke odgovore, konkretnije nego što ih trenutno ima

Objavljeno: 10:02h

Funkcionerka Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da unutar SPS-a ima različitih stavova o tome da li bivšem srpskom predsedniku Slobodanu Miloševiću treba podići spomenik.

- Mi smo mišljenja da u ovom trenutku ima neuporedivo značajnijih, pre svega državnih pitanja, kojima se bavimo. To pitanje, ako malo sačeka, i dobije pozitivan odogovor neće se ništa izgubiti - rekla je za televiziju Prva Slavica Đukić Dejanović, koja je ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku.

Dodala je da u SPS-u ima onih koji smatraju da spomenik Miloševiću treba podići odmah, ali i da ima onih koji smatraju da treba da se sačeka vreme i istorijska ocena.

Ona je kazala da će naredna decenija dati neke odgovore, konkretnije nego što ih trenutno ima, na to, ali i na druga pitanja.

- Sva ona pitanja koja još dele građane Srbije treba da budu ostavljena za vreme kada će oni jedinstveno na osnovu činjenica koje dobijaju od stručnjaka, u ovom slučaju istoričara, opredeliti jedan definitivan stav - rekla je Slavica Đukić Dejanović.

Bonus video:

Espreso intervju - Slavica Đukić Dejanović

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.