ONI KOJI REŠAVAJU UBISTVO TREBA SAMO DA ŽELE DA GA REŠE: Brat Olivera Ivanovića poslao jasnu poruku
Foto: Filip Plavčić

GODIŠNJICA ZLOČINA

ONI KOJI REŠAVAJU UBISTVO TREBA SAMO DA ŽELE DA GA REŠE: Brat Olivera Ivanovića poslao jasnu poruku

Miroslav Ivanović kaže da mu smeta što se proces rešavanja ubistva njegovog brata odvija samo u medijima

Objavljeno:

Brat ubijenog predsednika Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda", Olivera Ivanovića, i sudija Apelacionog suda Kosova, Miroslav Ivanović, je ocenio da misli da je to ubistvo izvedeno "smišljeno, profesionalno i sa političkom pozadinom". "Definitivno, Oliver je politički uklonjen, jer je politički smetao", izjavio je za Danas.

On je naveo da nema nikakve informacije o toku postupka i da se taj proces "odvija pre svega u javnosti".

Na pitanje da li je njegov brat uklonjen kao mogući protivnik podela i razgraničenja na Kosovu i Metohiji, Miroslav Ivanović je rekao da je to "sasvim moguće".

"Ja sam, inače, dosta rezervisan čovek u izgovaranju konačnih zaključaka, ali definitivno Oliver jeste imao drugačiji politički stav o podeli i razgraničenju i on se o tome već izjašnjavao na mnogo mesta i prilika. To se može videti na internetu u njegovim gostovanjima, posebno u drugoj polovini 2017. godine, pred kraj njegovog života", kazao je Miroslav Ivanović.

7 meseci je prošlo od ubistva Olivera Ivanovića
7 meseci je prošlo od ubistva Olivera Ivanovića foto: Fonet/Zoran Mrđa

On je ocenio i da bi istina o ubistvu njegovog brata mogla da bude predmet političke trgovine Beograda, Prištine i međunarodne zajednice, kao i da kosovski pravosudni sistem ima sposobnost da taj slučaj reši do kraja, ali da on "mora prvo da dođe do pravosuđa".

"Vidi da se politički lideri Beograda i Prištine izjašnjavaju na tu temu, čak su u određenim momentima govorili da su nadomak otkrivanja izvršioca, nalogodavaca i kompletne političke pozadine ubistva. Međutim, i sa tim se stalo", rekao je Miroslav Ivanović i dodao da su te izjave bile toliko koncizne "da se maltene moglo pretpostaviti da će se samo još ime objaviti".

On je rekao i da u proteklih sedam meseci nije imao kontakt ni sa jednim od političkih lidera koji su slučaj komentarisali, što bi, po njegovim rečima, pokazalo ozbiljnost da se dođe do kraja postupka.

"Pre svega policija i tužilaštvo moraju da završe svoj deo posla... Mislim da kosovsko pravosuđe, policija i tužilaštvo to mogu, jedino je potrebno da to iskreno i hoće", rekao je Miroslav Ivanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.