MIŠA VACIĆ SPREMA SRPSKU NARODNU STRAŽU, IDE PO SRBIJI I PLAŠI NAROD! Kakva je ovo ekipa i koga bi oni to da mobilišu? (FOTO)
Foto: Fejsbuk

ČOVEK BI DA RATUJE

MIŠA VACIĆ SPREMA SRPSKU NARODNU STRAŽU, IDE PO SRBIJI I PLAŠI NAROD! Kakva je ovo ekipa i koga bi oni to da mobilišu? (FOTO)

Desničar ne miruje

Objavljeno:

Nakon izdavanja naredbe svojim sledbenicima iz Srpske desnice (SD) Miša Vacic krenuo je u formiranje zaštitne narodne straže, a to je objavio i na svom Tviter profilu.

To je mnoge podsetilo na formiranje Srpske državne straže na čijem čelu je bio Milan Nedić.

Vacić je na Instagram profilu podelio fotografiju iz jednog beogradskog restorana sa svojim saborcima, a u opisu napisao je:

"Dogovori oko formiranja zaštite narodne straže".

Ovakav komentar naišao je na mnogo komentara, od kojih je i onaj da ovo podseća na formiranje Srpske državne straže - policijsko-vojne jedinice Vlade narodnog spasaMilana Nedića za vreme Drugog svetskog rata.

Ova jedinica Milana Nedića nikad nije bila popularna u narodu, a za njeno ime vezuju se brojni zločini i mučenja Srba, Jevreja i Roma.

Neke od komentatora Vacićeve fotografije je njegova nova inicijativa podsetila i na profašistički pokret Dimirtija Ljotića - ZBOR.

Ljotićev ZBOR vodi Rome na streljanje
Ljotićev ZBOR vodi Rome na streljanje foto: Wikipedia

Podsetimo, organizacija Srpska desnica (SD), na čijem čelu se nalazi Miša Vacić, poslala je saopštenje u kojem tvrdi da su njihovi pripadnici širom Srbije počeli da preduzimaju određene mere i da se spremaju za odbranu Srba na Kosmetu od potencijalne agresije Albanaca s Kosova.

Ovaj pokret upozorava na veliku mogućnost udara na sever Kosmeta i posebno se ističe naređenje predsednika pokreta kojim se pozivaju svi pripadnici SD-a da budu spremni da se stave na raspolaganje Vojsci Srbije u slučaju agresije na Kosmetu.

"Postoje jasne indicije da se sprema nešto što nijedna normalna osoba ne želi i što se svim silama mora sprečiti", kaže se u saopštenju.

"Srpski narod neće biti nova žrtva, nećemo gledati kolone srpskih izbeglica koje pred ognjem napuštaju svoja viševekovna ognjišta. Stoga predsednik Srpske desnice, stoji u saopštenju, naređuje svim pripadnicima pokreta da se u slučaju eskalacije nasilja protiv civilnog srpskog stanovništva na Kosovu i Metohije odmah jave u službu državnim organima Vojske Srbije i bezbednosnim strukturama, kako bi se stavili na raspolaganje kao dobrovoljci u odbrani srpske nejači" saopštila je Srpska desnica.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.