SLOBA JE PRED SMRT MOLIO LAVROVA DA GA SPASI OD TROVANJA! Srpski advokat otkrio najveću tajnu Rusije
Foto: Wikipedia, AP

ovo nismo znali

SLOBA JE PRED SMRT MOLIO LAVROVA DA GA SPASI OD TROVANJA! Srpski advokat otkrio najveću tajnu Rusije

Zdenko Tomanović je bio jedini građanin Srbije koji je Miloševića video mrtvog u ćeliji

Objavljeno: 12:09h

Jedan od naših najpoznatijih i najcenjenijih advokata Zdenko Tomanović, u velikom intervjuu za Nedeljnik pričao je o svojim iskustvima iz vremena kada je bio pravni savetnik Slobodanu Miloševiću u Hagu. On je otkrio i kako je izgledao njihov poslednji susret.

Dan pre nego što je u ćeliji pronađen mrtav, Milošević me je zamolio da dođem nešto ranije kod njega u zatvor, i da njegovo, rukom napisano, pismo odnesem u Rusku ambasadu, sa zahtevom da se to pismo preda ruskom ministru Sergeju Lavrovu. U tom pismu se žalio da ga u Tribunalu truju i tražio je da ga Rusija spase i zaštiti - započinje priču čuveni advokat.

Ja sam odmah predao to pismo u Ruskoj ambasadi, a prijem tog pisma je kasnije potvrdio i Lavrov. Dan kasnije, Milošević je pronađen mrtav" - rekao je Tomanović, koji je, inače, bio i jedini građanin Srbije koji ga je video mrtvog u ćeliji.

Tomanović je intervjuisan samo dva nakon što je ubijen advokat Miša Ognjanović.

"Ubiti advokata samo zato što se bavio svojim poslom prevazilazi snagu svih brojki koje nam nude. Jednakost i sigurnost svakog građanina se ne obezbeđuje prebacivanjem odgovornosti na neko prošlo vreme.

A onda je upozorio:

„Advokati se moraju ujediniti, jer je to interes građana Srbije.“

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Nedeljnik.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.