UJEDINJENJE ALBANIJE I KOSOVA DOGOVORENO JE U SRBICI: Otkriveni detalji paklenog plana (FOTO)
Foto: EPA

STRAŠNO

UJEDINJENJE ALBANIJE I KOSOVA DOGOVORENO JE U SRBICI: Otkriveni detalji paklenog plana (FOTO)

Na obeležavanju "Dana albanske dijaspore" dogovoreno je ukidanje granica

Objavljeno:

Finalni dogovor i odluka da ministar dijaspore Albanije Pandeli Majko izjavi da od 1. januara počinje slobodno kretanje između Albanije i Kosova je doneta na sastanku u Srbici, kod bivšeg gradonačelnika ovog grada Samija Luštakua, uoči "Dana albanske dijaspore".

- Želimo da otvorimo granicu između Albanije i Kosova. Premijer mi je rekao da je doneta odluka. Od 1. januara počinje slobodno kretanje između Albanije i Kosova - rekao je Majko, na događaju povodom "Dana albanske dijaspore", održanom u Srbici.

Tom događaju su prisustvovali i čelnici privremenih institucija u Prištini, između ostalih Hašim Tači i Ramuš Haradinaj.

Majko je, inače, bivši premijer i ministar odbrane Albanije i član najužeg rukovodstva vladajuće Socijalisticke partije Albanije Edija Rame.

Majko, međutim, kako navodi prištinska Gazeta, nije pominjao kosovske vlasti, ali su zvaničnici u Prištini potvrdili da je i iz kabineta kosovskog premijera Haradinaja, takvoj ideji dato "zeleno svetlo".

Međutim, Haradinaj nije prisustvovao sastanku na kome je dogovoreno da se ta ideja obelodani. Naime, bivši gradonačelnik Srbice, koji je kao jedan od vođa "Dreničke grupe" oslobođen za ratne zločine, Sami Luštaku priredio je na svom imanju večeru.

Na večeri su bili Hašim Tači, Pandeli Majko, kao i zamenik premijera Kosova Dardan Gaši.

Oni su, rakiju i pivo, kako je Luštaku napisao na svom Fejsbuk profilu, setili se prošlosti, ali i dogovorili da se nastavi put razvoja Kosova i Albanije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.