ENVER HODŽA JE MRTAV: Đurić odgovorio na pokušaj stvaranja Velike Albanije
Foto: Fonet

OTKRIO ISTINU

ENVER HODŽA JE MRTAV: Đurić odgovorio na pokušaj stvaranja Velike Albanije

Direktor Kancelarije za KiM odgovorio na izjavu albanskog ministra

Objavljeno:

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić rekao je da je izjava ministra dijaspore Albanije Pandelija Majka, da će od prvog januara biti otvorena granica između Albanije i Kosova, neozbiljna i neodgovorna i da služi samo da dodatno pogorša odnose u regionu.

"Enver Hodža je mrtav, a od Velike Albanije nema i neće biti ništa. Kosovo i Albanija nemaju granicu, već je granica između Srbije i Albanije i to u dužini od 111 kilometara", naveo je Ðurić.

On je podsetio da se granica između Srbije i Albanije proteže od tromeđe Makedonije, Albanije i Srbije, do tromeđe Srbije, Crne Gore i Albanije i istakao da je to jedina granica koja postoji i koja može postojati.

"Po Rezoluciji 1244 mi smo ti koji imamo prava da koristimo granične prelaze Chafa, Prušit i Vrbnica i da tamo imamo naše osoblje, ali za to izgleda više nikoga nije briga. Isto kao što nikoga u međunarodnoj zajednici nije briga za takve huškačke i preteće izjave koje svakog dana dolaze od različitih albanskih predstavnika", rekao je Ðurić i podsetio da je ova izjava data u prisustvu najviših predstavnika KiM - Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija. Ðurić je istakao da ta izjava ruši nastojanja da se krhi odnosi u regionu normalizuju, te da se izgrade bolji donosi Srba i Albanaca.

Ðurić je kazao da očekuje i zahteva reakciju međunarodne zajednice i postavlja pitanje "šta bi bilo da je neko srpskih predstavnika rekao da će biti ukinuta granica, ne između Srbije i neke susedne zemlje, već da će biti ukinut administrativni prelaz".

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.