LAZANSKI: Šutanovac prodavao minolovce za kafane! ŠUTANOVAC: Lazanski je miljenik uticajnog trgovca oružjem!
Foto: Marina Lopičić, Beta

teške optužbe

LAZANSKI: Šutanovac prodavao minolovce za kafane! ŠUTANOVAC: Lazanski je miljenik uticajnog trgovca oružjem!

Rafalna paljba!

Objavljeno:

Žestoka se polemika povela između bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca i vojnog analitičara Miroslava Lazanskog. Tema: (ras)prodaja vojnog naoružanja i oruđa u bescenje.

Najpre je Lazanski u jednom od svojih tekstova potkačio Šutanovca, a onda mu je bivši lider DS odgovorio na društvenim mrežama.

Dragan Šutanovac na svom Tviteru podelio je obaveštenje Ministarstva odbrane u kojem prodaju "suvišna sredstva naoružanja i vojne opreme radi izvoza".

Šutanovac je uz saopštenje Ministarstva okačio i komentar da neko pita Miroslava Lazanskog zašto prodaje tenkove T55.

Šutanovac u izjavi za Espreso.co.rs kaže da pitamo Lazanskog ko mu je mentor i ko mu plaća putovanja.

- Nije nikakva tajna da je poslanik Lazanski miljenik jednog izuzetno uticajnog trgovca oružjem i da mu se Lazanski odužuje kroz svoje tekstove. Svi koji imaju ikakve veze s vojskom i trgovinom naoružanja, znaju o kome je reč, a verujem da će vam poslanik Lazanski to i potvrditi - poručuje Šutanovac.

S druge strane, poslanik SNS Miroslav Lazanski bio je štur:

- Nikakve tenkove ne prodajem, a što se tiče Šutanovca, sve što sam imao da kažem o njemu, rekao sam u svojim tekstovima.

Inače, Lazanski je u tom tekstu rekao da ga je bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac duboko razočarao.

- Za vreme dok je Dragan Šutanovac bio ministar, dva najmodernija minolovca klase "neštin" prodata su po ceni od jednog kilograma aluminijuma privatniku u Brčkom za kafiće na Savi. Ti "mudraci" su zaključili da im ne trebaju... Ministarstvo odbrane jeste uzelo neki novac, a Šutanovac je odobrio prodaju. Ipak, to je bila jako loša odluka. Osim prodaje dva minolovca privatniku za kafiće na vodi, tu je bilo i prebrzog i kriminalnog otpisivanja složenih borbenih sistema kao "neperspektivnih". Uništili su brojne protivvazdušne sisteme i rakete, kao i mnogo tenkova T-55 - pisao je Lazanski o Šutanovcu.

Bonus video:

Espreso intervju, Dušan Milisavljević i Dragan Vesović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.