ZGRĆE MILIONE, A RADNICIMA AZOTARE JE OBJASNIO DA JE SASVIM OK DA IDU NA BIRO! Da li je ovo najsramnija izjava Bajatovića koji prima platu za 4 funkcije?
Foto: Zorana Jevtić, Fonet

bruka!

ZGRĆE MILIONE, A RADNICIMA AZOTARE JE OBJASNIO DA JE SASVIM OK DA IDU NA BIRO! Da li je ovo najsramnija izjava Bajatovića koji prima platu za 4 funkcije?

Ukupno je potrošeno za poslednjih 10 godina 450 miliona evra sa računa Srbijagasa - kaže Bajatović

Objavljeno:

Jedna od najvećih fabrika azotnih đubriva i azotnih jedinjenja u regionu, pančevačka Azotara, odlazi u stečaj. Dugovi HIP Azotare su se iz godine u godinu samo gomilali. Oni u ovom trenutku iznose oko 200 miliona evra, što je duplo više od vrednosti celokupne imovine.

Zaposlenima "Azotare" koji su štrajkovali prethodnih dana obratio se Dušan Bajatović, poslanika SPS-a predloživši im socijalni program posle kojeg sledi odlazak na biro. Tada je rekao:

- Trenutno koristimo situaciju pošto ste u procesu privatizacije, da u narednih mesec dana sprovedemo socijalni program, predlažem vam sledeću varijantu - 200 po godini radnog staža, 100 evra će nadoknaditi Azotara uz pomoć Srbijagasa, plus, dakle ako je 7.000 prosek Srbijagas će nadoknaditi još oko 3.000 evra. Ne možemo da razgovaramo sa strateškim partnerima, zbog dugovanja od 110 miliona evra, a dug je 220 miliona evra, a ukupno je potrošeno za poslednjih 10 godina 450 miliona evra sa računa Srbijagasa - kaže Bajatović.

Izjava Bajatovića naišla je na osudu, jer rešenje problema radnika "Azotare" podrazumeva i odlazak na biro, a to mu Tviteraši neće oprostiti!

Naime, jedan od njih objavio je informacije o prihodima ovog funkcionera sa sajta Agencije za borbu protiv korupcije.

U opisu je napisao:

- Ovo su mesečna primanja Dušana Bajatovića, čoveka koji je došao u Pančevo da radnicima Azotare objasni kako je odlazak na Biro rada za njih najbolje rešenje. Dakle, MESEČNO 2.429.861 dinara, odnosno 20.250 evra.

Podsetimo, o imovinskim kartama funkcionera Espreso je i ranije pisao, pa smo tako pomenuli i poslanika SPS-a, čija mesečna primanja zaista prelaze 2,4 miliona dinara.

Podsećamo, Bajatović je i direktor JP "Srbijagas" (162.309 dinara), član NO "Jugorosgas" (1.668.841 dinara) i član NO Podzemnog skladišta Banatski dvor (618.209 dinara), a prima i paušal iz Skupštine (27.320 dinara).

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.