Na SAMITU o ZAPADNOM BALKANU NIJE POSTAVLJENO NIJEDNO PITANJE o Zapadnom Balkanu!
Foto: EPA/Luke Macgregor

ironija života

Na SAMITU o ZAPADNOM BALKANU NIJE POSTAVLJENO NIJEDNO PITANJE o Zapadnom Balkanu!

Unapred dogovoreni kontingent novinarskih pitanja za kolege iz Velike Britanije, Nemačke i Poljske, a nijedno pitanje o Zapadnom Balkanu.

Objavljeno: 22:33h

Interesantna situacija, prema pisanju novinara "Dojče vele", dogodila se po završetku samita o Zapadnom Balkanu kada su na konferenciji za medije novinari postavljali brojna pitanja, ali nijedno o Zapadnom Balkanu.

"Unapred dogovoreni kontingent novinarskih pitanja za kolege iz Velike Britanije, Nemačke i Poljske. I onda pitanja o Bregzitu, britanskoj vladi, trgovini, Trampu. Nijedno jedino pitanje o Zapadnom Balkanu", naveo je u objavi na Tviteru.

Uz poruku je podelio i fotografiju sa konferencije na kojoj se vide nemačka kancelarka Angela Merkel, premijerka Velike Britanije Tereza Mej i Mateus Moravjecki, premijer Poljske.

Inače, jake mere bezbednosti danas su bile na snazi u Londonu, gde je održan samit zemalja Zapadnog Balkana u okviru Berlinskog procesa. Samitu su prisustvovali najviši evropski zvaničnici, kao i premijeri balkanskih, ali i zemalja Evropske unije.

Današnjem skupu prisustvovali su premijeri Srbije Ana Brnabić, Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, Crne Gore, Duško Marković, Kosova Ramuš Haradinaj, Albanije Edi Rama, Makedonije Zoran Zaev, kao i premijeri Bugarske Bojko Borisov, premijer Grčke Aleksis Cipras, austrijski kancelar Sebastijan Kurc, premijer Poljske Mateus Moravjecki, kao i britanska premijerka Tereza Mej koja je i domaćin samita.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.