PREMIJERKA ANA U SUBOTICI: Za moju vladu ocena 7,8! Zadovoljna sam njihovim radom
Foto: Beta

srbija lider

PREMIJERKA ANA U SUBOTICI: Za moju vladu ocena 7,8! Zadovoljna sam njihovim radom

Vlada premijerke Ane Brnabić koja ima 21 ministra,izabrana je na sednici Skupštine Srbije 29. juna 2017

Objavljeno:

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posetila je danas, u okviru obeležavanja godinu dana rada Vlade, nemačku kompaniju Norma grupa u Subotici gde je istakla da je Srbija, sa 1,1 milijarde evra stranih investicija u prvih pet meseci ove godine apsolutni lider u regionu.

Premijerka je rekla da je zadovoljna radom vlade, da bi joj od 1 do 10 dala ocenu 7,8, te da su prioriteti u budućnosti privlačenje još više stranih investicija, digitalizacija, reforma obrazovanja...

Brnabić je istakla da je Norma grupa, koja je od početka svog poslovanja u našoj zemlji uložila više od 32 miliona evra, primer investitora kakvi su potrebni našoj zemlji.

- Norma grupa Srbija nije samo distributivni centar, već se ceo proces izrade proizvoda dešava upravo ovde, u Subotici. Koristi se domaća pamet i kreativnost. To je upravo ono za šta se mi kao Vlada zalažemo - jačanje ekonomije koja se zasniva na inovacijama i znanju, izjavila je premijerka.

 Ana Brnabic posetila je proizvodni pogon nemacke kompanije 'Norma grupa
Ana Brnabic posetila je proizvodni pogon nemacke kompanije "Norma grupa", danas u Subotici foto: Beta

Predsednica vlade podsetila je da je Srbija apsolutni lider u privlačenju stranih investicija u regionu Zapadnog Balkana i da država svakodnevno radi na poboljšanju poslovne klime, kako bi broj investitora u budućnosti bio još veći.

- Neto priliv direktnih stranih investicija u prvih pet meseci 2018. godine iznosi više od 1,1 milijarde evra, što je za skoro 160 miliona evra ili 15,8 odsto više nego u istom periodu prethodne godine - rekla je Brnabić.

Predsednica Vlade je rekla da je Nemačka jedna od zemalja čije su kompanije uložile najviše novca u našu zemlju.

 Ana Brnabic posetila je proizvodni pogon nemacke kompanije 'Norma grupa
Ana Brnabic posetila je proizvodni pogon nemacke kompanije "Norma grupa", danas u Subotici foto: Beta

- U Srbiji trenutno posluje više od 400 nemačkih kompanija koje zapošljavaju više od 45.000 naših građana. Naš cilj je da u budućnosti još više unapredimo ekonomsku i političku saradnju Srbije i Nemačke, naglasila je Brnabić.

Norma grupa, koja razvija i proizvodi spone, spojnice i cevi za protok fluida za automobilsku industriju, trenutno zapošlkava 1.200 ljudi i izvozi svoje proizvode u 50 zemalja širom sveta.

Premijerka Brnabić, zajedno sa pokrajinskim premijerom Igorom Mirovićem, gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom i predstavnicima Ambasade SR Nemačke u Srbiji, obišla je pogon fabrike i upoznala se sa procesima proizvodnje i uslovima rada u ovoj kompaniji.

Bonus Video:

Espreso intervju - Nikola Jovanović

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.