DOSTA JE BILO: Jorgovanki Tabaković ne treba dati još jedan mandat!
Foto: Printscreen/youtube/Fonet

stižu nove uvrede

DOSTA JE BILO: Jorgovanki Tabaković ne treba dati još jedan mandat!

DJB je kritikovao guvernerku zato što brani kredite indeksirane u švajcarskim francima iako je sud rekao da su ti ugovori ništavni

Objavljeno:

Pokret Dosta je bilo ocenio je danas da guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković nije bila dostojna te funkcije kada je izabrana pre šest godina i da nema razloga da dobije još jedan mandat kako je to predložio predsednik Republike Aleksandar Vučić.

- Ona je školski primer stranačkog zapošljavanja, stavljanje stranačkih zasluga ispred struke, zloupotrebe funkcije i urušavanja institucija kao što je Narodna banka Srbije - saopštio je DJB. Iz tog pokreta su upitali guvernerku koliko je banaka kažnjeno za kršenje prava potrošača i zloupotrebu dominantnog položaja. - Vi ste prvi u istoriji dopustili takozvani prenos portfolija bez saglasnosti korisnika kredita. Desilo se to kad je SoŽe banka preuzela KBC banku, i sad na primeru Alfa Banke i AIK Banke. Po zakonu o obliacionim odnosima, ugovor se ne može prenositi iz jedne banke u drugu, bez saglasnosti sve tri strane. Građne niko ne pita da li hoće da im ugovor preuzme druga banka - naveli su iz DJB. Kritikovali su guvernerku zato što brani kredite indeksirane u švajcarskim francima iako je sud rekao da su ti ugovori ništavni, ali i zbog toga što je za vreme njenog mandata zabeležen gubitak Narodne banke.

Osim što su zatražili odgovor koliko je "stranačkih kadrova" zaposleno u NBS od 2012 godine i koliko je puta brat predsednika Srbije Andrej Vučić došao na posao, upitali su guvernerku i kada će poneti ostavku zbog diplome. - Univerzitet na kojem ste doktorirali, Edukons iz Sremske Kamenice, je na najnovijoj listi univerziteta koji su izdavali doktorske diplome iako nisu bili akreditovani. Vi ste i dobar deo vašeg doktorata prepisali. Kada ćete podneti ostavku - navodi se u saopštenju.

Bonus Video:

Espreso intervju - Vjerica Radeta

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.