Zoran Radojičić će biti novi gradonačelnik, a u gradsku upravu ulazi i SVIMA POZNAT čovek!
Foto: KURIR

ODLUČENO!

Zoran Radojičić će biti novi gradonačelnik, a u gradsku upravu ulazi i SVIMA POZNAT čovek!

Ideju da proslavljeni hirurg, direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj i nosilac liste SNS na izborima u Beogradu vodi prestonicu, juče je na proširenoj sednici beogradskog odbora predstavio šef tog odbora Nebojša Stefanović

Objavljeno:

Srpska napredna stranka jednoglasno je podržala predlog lidera stranke i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da kandidat za gradonačelnika Beograda bude Zoran Radojičić, čime je potvrđeno pisanje "Blica".

Radojičićev zamenik biće dosadašnji gradski menadžer Goran Vesić, koji će nastaviti da obavlja i tu funkciju, odlučila je SNS.

Ideju da proslavljeni hirurg, direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj i nosilac liste SNS na izborima u Beogradu vodi prestonicu, juče je na proširenoj sednici beogradskog odbora predstavio šef tog odbora Nebojša Stefanović.

Dugo su Vesić i predsednica Opštine Savski venac Irena Vujović važili za glavne favorite, ali je na kraju ipak prevagnulo da Radojičić bude taj koji će preuzeti palicu Beograda posle petogodišnjeg vođenja "Tiršove".

Do toga je došlo, uzimajući u obzir i da je Radojičić bio prvi na listi, ali i da je SNS obećao u kampanji da će posle izbora u gradsku vlast ući nova lica.

- Radojičić je kao direktor "Tiršove" vratio tu zdravstvenu ustanovu na noge i pokazao se kao dobar menadžer, što je takođe jedna od preporuka za vođenje grada. Kolege iz "Tiršove" za njega kažu da je posvećen poslu, da iza sebe ima vrhunske rezultate, ali i da je prihvatio da uđe u politiku jer je spreman za taj izazov - kaže naš izvor.

U vrhu beogradske vlasti naći će se i Andrija Mladenović, kao pomoćnik gradonačelnika.

- Vesić će obavljati i funkciju gradskog menadžera, a biće nadležan za investicije, ali i za kontrolu rada javnih preduzeća. Sem poznatih lica, u gradsku upravu će ući i još jedno novo, proslavljeni košarkaš Goran Grbović - kaže naš izvor.

Radojičić je široj javnosti postao poznat kada je obelodanjeno da će biti prvi na listi "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd". Inače je, pored funkcije direktora, i redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Specijalista je dečje hirurgije i dečje urologije i jedan od najvećih stručnjaka za tu oblast u regionu, a 2016. je uvršten u Oksfordovu enciklopediju uspešnih u Srbiji. U "Tiršovoj" je počeo da radi 1991, a od 2013. je direktor.

Novi gradonačelnik biće biran na sednici Skupštine grada koja je zakazana za 7. jun. SNS sa 64 odbornika ima apsolutnu većinu, a uz to i podršku osam odbornika koalicije SPS-JS.

Komentarišući to što kandidat za gradonačelnika Zoran Radojičić nije član SNS, iako je u pitanju politička funkcija, potpredsednica Vlade i funkcioner SNS Zorana Mihajlović rekla je da ne mora neko da bude član te stranke ako podržava politiku za koju je dobijena velika podrška građana.

- SNS je pokazala i u Vladi da joj nije na prvom mestu da li je neko član stranke nego da li podržava politiku za koju je SNS dobila veliku podršku. Ako se slažete sa onim što mi radimo, drago nam je da ste tu iako niste član i to se odnosi ne samo na Radojičića već i na druge - istakla je Mihajlovićeva.

BONUS VIDEO: Branislav Lečić, Espreso intervju

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.