Da li ste iznenađeni? Ove stranke bi prešle cenzus da danas izlazimo na izbore! (VIDEO)

Paradoksi Srbije!

Da li ste iznenađeni? Ove stranke bi prešle cenzus da danas izlazimo na izbore! (VIDEO)

- Strategija Vučića će biti da simpatizere opozicije ostavi kod kuće, da im ogadi izbore, da se pošalje poruka da šta god radili već se zna ko će da pobedi - kaže analitičar Đorđe Vukadinović
Objavljeno: 07:13h

Istraživanje "Nove srpske političke misli" pokazuje da bi za naprednjake danas glasalo skoro 43 procenata građana. Iako su to jedina istraživanja prema kojima je rejting Vučića u blagom padu, autor istraživanja kaže da je to i dalje strahovito visok procenat. Da bi takav i ostao Vučiću, tvrdi, odgovara da izlaznost na izborima koji slede ne poraste. - Dakle, strategija Vučića će biti da simpatizere opozicije ostavi kod kuće, da im ogadi izbore, da se pošalje poruka da šta god radili već se zna ko će da pobedi, zato su važni ti rezultati koji se plasiraju da Vučić ima podršku od preko 50 odsto građana - objašnjava Đorđe Vukadinović, politički analitičar.

Srpska napredna stranka osvojila bi najviše glasova, a samostalno cenzus bi još prešli socijalisti, demokrate i radikali, pokazuje poslednje istraživanje Nove srpske političke misli Kao šizofreno Vukadanović opisuje stanje u kom skoro 44% građana kaže da živi gore nego pre tri godine, dok istovremeno gotovo isto toliko tvrdi da je ova Vlada bolja od prethodne. Da paradoks bude veći, potez te iste Vlade da smanji plate i penzije 63 procenata građana smatra neopravdanim. - To govori o tome da je stvorena atmosfera u kojoj se Vlada, a posebno premijer, doživljava kao neka vrsta božanskog bića prema kome je prosto blasfemično, jeretički je reći da ne podržavate Vladu, iako zapravo ne podržavate većinu mera koje ta Vlada sprovodi - navodi Vukadinović.
U šansu da se odnos snaga na političkoj sceni promeni, analitičar Vladimir Goati ne veruje, pre svega zato što je opozicija, kako kaže, u teškom stanju: „Opozicija sada mora da se bori i kritikuje svoje vlastite programske ideje, one koje nije uspela da sprovede dok je bila na vlasti. U međuvremenu, rad na tim ciljevima hrabro je preuzeo SNS“. Opozicija će, u tom slučaju, kaže Goati, u kampanji napadati, kako tvrdi, navodne neuspehe Vlade, ali će ostati dominantni i posle izbora. (Espreso.co.rs / Izvor: N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.