PAJTIĆ SE POSLEDNJI PUT OBRATIO DEMOKRATAMA: Pravimo drastične greške, poništićemo svaku uspomenu na sve ono dobro (FOTO)
Foto: Fonet

neverovatno

PAJTIĆ SE POSLEDNJI PUT OBRATIO DEMOKRATAMA: Pravimo drastične greške, poništićemo svaku uspomenu na sve ono dobro (FOTO)

Novo rukovodstvo bira se pošto je predsednik stranke Dragana Šutanovca podneo ostavku posle lošeg izbornog rezulta na beogradskim izborima na kojima je DS osvojila 2,25 odsto izašlih birača

Objavljeno:

U Demokratskoj stranci (DS) do kraja maja biće održani delegatski stranački izbori.

Tim povodom oglasio se i Bojan Pajtić koji je rekao da je ovo njegovo poslednje obraćanje članovima DS.

- Dragi prijatelji, drage demokrate – ponovo izbori u stranci. Doneo sam čvrstu odluku da ne komentarišem izborni proces. Doneo sam još čvršću odluku da se ne oglasim povodom bilo čije kandidature, jer bi takav gest, sa pozicije nekadašnjeg predsednika stranke, bio neprimeren.

Međutim, ne mogu da odagnam zabrinutost zbog procesa koji se dešavaju u DS. Plašim se da nijednu jedinu lekciju nismo naučili u periodu koji je iza nas. Naprotiv. Pravimo, bez razloga, drastične greške koje će, čini mi se, ne samo gurnuti našu stranku u potpunu političku irelevantnost (to se, nažalost, već dogodilo na beogradskim izborima), već i poništiti svaku uspomenu na sve ono dobro što je naša organizacija za Srbiju (i ceo region) činila.

Da pređem na stvar. Dragi prijatelji - i 2016. smo organizovali stranačke izbore. PRVE NEPOSREDNE PARTIJSKE IZBORE U SRBIJI. Na kojima je svaki član mogao da glasa i donosi odluke ko će ga predstavljati u narednom periodu. Ako je, u ovako teškim vremenima, DS mogla da se podiči nečim što je nezamislivo u bilo kojoj drugoj organizaciji u ovoj zemlji – to je neposredna demokratija. Šta god ko mislio o rezultatima tih izbora – oni su bili revolucionaran korak napred u političkom životu Srbije. Bio je to neočekivan potez Demokratske stranke, koja je na svom primeru pokazala da još uvek u sebi ima demokratske kapacitete, da je sposobna da sama sebe reformiše, pa samim tim i da se u budućnosti kvalifikuje da menja srpsko društvo. To je bila naša differentia specifica u odnosu na sve ostale, razlog koji smo navodili kada bi nas pitali zašto, uopšte, neko da glasa za nas, da li smo, uopšte, potrebni Srbiji i zašto se nazivamo demokratama - napisao je Pajtić na svom Fejsbuk profilu.

foto: Printscreen/Twitter/Bojan Pajtić

Podsećamo, novo rukovodstvo bira se pošto je predsednik stranke Dragana Šutanovac podneo ostavku posle lošeg izbornog rezulta na beogradskim izborima na kojima je DS osvojila 2,25 odsto izašlih birača.

Pre Šutanovca, ostavku je podneo i prvi čovek beogradskih demokrata Balša Božović, uz pismo upućeno članovima stranke.

Bonus video: IVICA DAČIĆ U SAVETU BEZBEDNOSTI UJEDINJENIH NACIJA (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.