Mali: Neću biti gradonačelnik, a da li ću u vladu, odlučiće Vučić
Siniša ponavlja da odluka zavisis od Vučića i SNS, Foto: Fonet

fotelja je tu

Mali: Neću biti gradonačelnik, a da li ću u vladu, odlučiće Vučić

On je istakao da SNS ima 64 odbornika u Skupštini grada, što predstavlja apsolutnu većinu

Objavljeno:

Još aktuelni gradonačelnik Beograda Siniš Mali ponovio je danas da neće ostati na toj funkciji nakon formiranja nove gradske vlasti, i naveo da će njegov angažman u Vladi Srbije zavisiti od odluke Aleksandra Vučića i SNS.

Mali ističe da nikada nije "trčao za funkcijama", i da mu je bila velika čast što je vodio Beograd četiri godine, grad u kome će, kako kaže, nastaviti da živi sa svojom decom.

Upitan da li će sada savetovati premijerku Anu Brnabić kao ministar finansija ili privrede, on je naveo da će je, budući da se dugo znaju, savetovati pre svega kao prijatelj.

- Savetovaću je kao prijatelj i kao osoba kojoj je interes bolji život naše dece. Nisam rekao da ulazim u vladu, videćemo šta će reći predsednik i SNS - rekao je Mali za TV Prva.

On je istakao da SNS ima 64 odbornika u Skupštini grada, što predstavlja apsolutnu većinu.

- To je velika odgovornost, moramo da nastavimo politiku od pre četiri godine, konsolidacuju javnih finansija, smanjenje nezaposlenosti, investicije...Da napravimo još lepši i bolji Beograd - rekao je Mali.

Upitan ko mu je od dva imena koja se najčešće spominju kao budući vršioci funkcije gradonačelnika favorit, Irena Vujović ili Goran Vesić, Mali je rekao da je njegov favorit svako ko sa istom količinom ljubavi i energije bude vodio računa o Beograđanima.

Kako kaže, zakonski rok za izbor novog gradonačelnika će sigurno biti ispoštovan, a ko god da dođe na njegovo mesto, nastaviće politiku koja je započeta pre četiri godine.

Mali je naveo da slučaj Savamala ostaje da se ispita od strane nadležnih organa, a da je za njega najvažnije što je projekat "Beograd na vodi" započet.

- Beograd na vodi je simbol promene i najveći projekat koji smo započeli. Više od 1.500 ljudi svakodnevno tamo radi, pokrenuli smo našu građevinsku industriju i za mene je to simbol promene i napretka - rekao je Mali.

Ističe da će rokovi biti ispoštovani, odnosno da će do kraja proleća biti useljene prve dve zgrade "Beograda na vodi".

Gradonačelnik je naveo i da se ove godine otvaraju četiri nova gradilišta u okviru tog projekta.

Bonus video: SINIŠA MALI O BUDŽETU ZA 2018.

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.