Jadranka Joksimović odbila da da izjavu hrvatskim medijima?!
,,Oni su puni agresivnog naboja, presretali su me, dobacivali mi i vikali, a ja sam, uprkos tome, pristojno odgovorila", Foto: Nemanja Pančić

provokacija

Jadranka Joksimović odbila da da izjavu hrvatskim medijima?!

Potez hrvatskih novina Jadranka Joksimović okarakterisala kao provokaciju

Objavljeno: 20:37h

Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracije Srbije odbila je da da izjavu hrvatskim novinarima, preneli su mediji u Zagrebu.

Joksimovićeva učestvuje na sastanku na vrhu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) u Sloveniji.

Ministarka Joksimović objašnjava, međutim, da nije odbila izjavu za hrvatske medije, već da nije htela da govori o odnosima Srbije i Hrvatske, jer to nije tema sastanka kojem prisustvuje.

Novinare je, kako navodi izveštač zagrebačke N1 televizije, zanimao njen komentar na incident koji je nedavno u Skupštini Srbije napravio lider radikala Vojislav Šešelj i odluka Hrvatske da zabrani ulazak ministru odbrane Aleksandru Vulinu, koji je nameravao da prisustvuje komemoraciji jasenovačkih žrtava.

Ministarka Joksimović, navodi N1, odbila je da im udovolji. Joksimovićeva potvrđuje da nije htela da im "udovolji", odnosnoi da im izađe u susret i govori o nečemu izvan konteksta sastanka na kojem danas učestvuje. - Očigledno je da suština poteza pomenutih hrvatskih novinara jeste podmetanje i provokacija - rekla je Joksimović za agencije.

- Oni su puni agresivnog naboja, presretali su me, dobacivali mi i vikali, a ja sam, uprkos tome, pristojno odgovorila - dodala je srpska ministarka. Precizirala je da nije hrvatskim novinarima odbila da dâ izjavu o Samitu, već samo nije htela da govori o odnosima sa Hrvatskom, jer to, ističe, nije bila tema Samita.

Bonus video:

Stefanović otvorio izložbu "Istorija policije u Srbiji"

(Espreso.co.rs/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.