ŠEŠELJ OPET NAZIVAO ŽENE USTAŠKIM KU*VAMA U SKUPŠTINI! Ovog puta na meti Aleksandra Jerkov i Gordana Čomić
Verbalni rat između radikala i demokrata ne prestaje, Foto: Filip Plavčić

haos u skupštini

ŠEŠELJ OPET NAZIVAO ŽENE USTAŠKIM KU*VAMA U SKUPŠTINI! Ovog puta na meti Aleksandra Jerkov i Gordana Čomić

Sve je počelo kada je Jerkov pitala Maju Gojković kada će Šešelju biti oduzet mandat

Objavljeno:

Verbalni rat između poslanice Demokratske stranke Aleksandre Jerkov i lidera radikala Vojislava Šešelja očigledno se neće skoro završiti. A, sve je počelo kada je Jerkov pitala predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković kada će Vojislavu Šešelju, "osuđenom ratnom zločincu" biti oduzet mandat.

Jerkov se pozvala na član 88 Zakona o izboru narodnih poslanika u kojem se navodi da poslaniku prestaje mandat ukoliko je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od najmanje šest meseci.

Posle toga, prema rečima poslanika DS Gorana Ćirića nastupile su pretnje od strane radikala, Jerkov su vređali i pretili joj da će joj "razbiti njušku", "da pazi šta će joj se dešavati narednih dana"...

Taman kada smo pomislili da je ovaj sukob završen, usledio je novi.

Poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov kaže da ju je danas na sednici Skupštine Srbije lider SRS Vojislav Šešelj lično vređao rekavši joj unutar sale da je "ustaška k..va"

- Osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj i danas nastavlja sa svojim govorom mržnje i uvredama upućenim meni u Narodnoj skupštini, usred sale, usred sednice. Bivši radikali koji vode sednicu se opet pretvaraju da ne čuju i ne vide ništa - napisala je Jerkov.

U njenu odbranu ustao je partijski kolega Radoslav Milojčić Kena, koji je u Skupštini rekao da se mora "sankcionisati sramno ponašanje", ali je kažnjen.

Gordana Čomić se takođe oglasila na Tviteru, i rekla da govor mržnje naručuje SNS u NSRS.

- Osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj prolazi pored nas i obrati se sa "ustaška ku*vo" Aleksandri Jerkov, narodni poslanik Radoslav Milojičić kaže predsedavajućem V. Arsiću da je to "sramno" a on njemu za "sramno" izrekne opomenu. Dakle, govor mržnje naručuje SNS u NSRS - napisala je Čomićeva.

Bonus video:

Nikola Šainović, intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.