IMA SRPSKE KRVI, A ŽENA MU JE PRAVA LEPOTICA: Sve što niste znali o Hašimu Zmiji Tačiju
Hašim Tači, Foto: Fonet

slavi 50. rođendan

IMA SRPSKE KRVI, A ŽENA MU JE PRAVA LEPOTICA: Sve što niste znali o Hašimu Zmiji Tačiju

On za zločine koji mu se stavljaju na teret nikada nije odgovarao

Objavljeno:

Za stvaranje ozloglašene Oslobodilačke vojske Kosova kao jedan od najzaslužnijih slovi Hašim Tači, koji je rođen na današnji dan 1968. godine.

Prema podacima MUP Srbije, u više od 1.800 oružanih napada jedinica i „trojki“ OVK tokom devedesetih ubijeno je 364, a ranjeno 605 osoba.

Zbog zločina Okružni sud u Prištini je 11. jula 1997. godine Tačija proglasio krivim i u odsustvu osudio na 10 godina zatvora. Prema toj presudi, Tači je na području Srbije formirao neprijateljsko terorističko udruženje, kao deo OVK.

Ono što se Tačiju, između ostalog, stavlja na teret jeste to što je on bio jedan od glavnih organizatora na objekte, vozila i pripadnike policije, vojske i izbegličke kampove 1993. godine na području Glogovca, u kojima su ubijena četiri i ranjena tri policajca, dok je pokušano ubistvo još 16 ljudi.

On za zločine koji mu se stavljaju na teret nikada nije odgovarao, a međunarodna poternica raspisana za njim je prema pisanju medija u tajnosti ukinuta, a da nikada nije obelodanjeno zašto i na čiji zahtev.

Tači, inače poreklom iz sela Broćna, kod Srbice, pored braće Ramuša i Daunta Haradinaja, vođa Metohijske grupe, najistaknutiji je predstavnik organizovanog kriminala u južnoj srpskoj pokrajini.

Specijalni izveštilac Dik Marti koji je 16. decembra 2010. godine Savetu Evrope podneo izveštaj Tačija je označio kao šefa mafijaške grupe odgovorne za trgovinu oružjem, drogom i ljudskim organima. Jedan od glavnih dokaza jeste video-snimak iz logora u Likovcu, na kome se, pored pripadnika njegove „Dreničke grupe“, vide i četvorica kidnapovanih Srba s Kosova.

U izveštaju Dika Martija Tači se sumnjiči da je organizovao zarobljavanje srpskih civila i njihovo odvođenje u logore na severu Albanije.

Nekim zarobljenicima organi su izvađeni i prodati na crnom tržištu ljudskih organa.

Karla del Ponte, bivša haška tužiteljka, iznela je podatke da je 1999. oko 300 Srba i drugih nealbanaca bilo oteto i transportovano u Albaniju. Haški tribunal pokrenuo je 13. januara 2005. istragu pod nazivom "Don Kihot", o trgovini organima na osnovu predmeta koji su pronađeni u "žutoj kući", u selu Ribe na severu Albanije.

I dok se o zločinima "Dreničke grupe", ali i samoproglašenoj državi Kosovo veoma često piše, ono što nije tako poznato jeste da je pradeda upravo ovog osuđenika za ratne zločine bio - pravoslavni sveštenik.

Pojedini izvori tvrde da Hašim Tači ima srpske krvi jer je njegov pradeda

pravoslavni sveštenik Radoslav Danilović, s početka 20. veka prešao u islam i promenio ime u Jusuf.

Interesantno je da, baš onako kako iza Ramuša Haradinaja stoji supruga koja je prava lepotica, za njim ne zaostaje ni Hašim Tači.

Ljumnija Tači se inače retko pojavljuje u javnosti.

Supruga mu je prava lepotica
Supruga mu je prava lepotica foto: Reuter

Ipak, ona mu je velika podrška, a imaju i sina.

Gospođa Tači
Gospođa Tači foto: Reuter

Takođe, nije toliko poznato ni to da je Tačijeva sestra udata za Sejdiju Bajruša, zvanog Milano, koji je jedan od kriminalnih vođa kompletne albanske mafije i centrala mu je u Kumanovu.

Bonus video:

SRPSKA POLICIJA U AKCIJI! POGLEDAJTE FILMSKO HAPŠENJE U BEOGRADU: Oteli muškarca pa tražili otkup! Policija upala u vikendicu, EVO ŠTA SU PRONAŠLI!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.