ŠTA SE DEŠAVA S 20.000 PORODICA S KREDITIMA U ŠVAJCARCIMA? Ovaj poslanik ima važno pitanje za državu
Foto: Beta, Miloš Miškov

POSTOJI LI REŠENJE

ŠTA SE DEŠAVA S 20.000 PORODICA S KREDITIMA U ŠVAJCARCIMA? Ovaj poslanik ima važno pitanje za državu

Obradović je istakao da smo mi jedina zemlja koja nije rešila status ratnih vojnih veterana

Objavljeno: 12:45h

Predsednik Dveri je na današnjoj sednici Narodne skupštine postavio pitanje da li Vlada planira da se bavi problemima zaduženih u švajcarskim francima, statusom ratnih vojnih veterana i potraživanjima radnika društvenih preduzeća.

Obradović je istakao da smo mi jedina zemlja koja nije rešila status ratnih vojnih veterana i da nijedna vlast do sada nije bila sposobna da donese zakon koji bi regulisao pitanja koja su od životne važnosti za one koji su rizikovali svoje živote za odbranu ove zemlje.

On je dalje pitao da li će da se reše problemi više od 100.000 radnika u Srbiji koji imaju potraživanja iz društvenih preduzeća koja su privatizovana i kada će ovim radnicima biti povezan staž, isplaćena zaostala primanja i otpremnine.

Treću grupu na čije se probleme osvrnuo lider Dveri čini preko 20.000 porodica sa kreditima indeksiranim u švajcarskim francima i pitao da li je NBS bila dužna da ih informiše o rizicima koje ovi krediti nose. Obradovića je zanimalo kako će na buduće sudske sporove, u slučajevima kredita indeksiranih u švajcarskim francima, uticati odluka Apelacionog suda u Novom Sadu kojom je raskinut ugovor između banke i korisnika uz obrazloženje da korisnik kredita u švajcarskim francima nije bio dovoljno informisan i da postoji nesrazmera u davanju banke i iznosa otplate kredita.

Lider Dveri je tražio i odgovor na pitanje da li je bilo koja država u Evropi, osim Srbije,odlučila da uđe u postupak jemca za kredite indeksirane u valuti švajcarskog franka, kroz „Nacionalnu“ korporaciju za osiguranje stambenih kredita i time posledice loših poslovnih odluka banaka stavi na teret svim poreskim obaveznicima?

Nakon svih ovih pitanja, može se postaviti i pitanje koliko je ljudi umrlo ili izvršilo samoubistvo čekajući pravdu u ova tri slučaja.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.