MIHAJLOVIĆ: Zabrana Vulinu je kršenje prava Evropske unije! Srbija nije ono što predstavlja Šešelj!
Mihajlovićeva kaže da je zabrana ulaska u Hrvatsku ministru Vulinu kršenje prava, Foto: Beta / Miloš Miškov

kršenje prava

MIHAJLOVIĆ: Zabrana Vulinu je kršenje prava Evropske unije! Srbija nije ono što predstavlja Šešelj!

Mihajlovićeva je rekla da su sloboda kretanja i sloboda govora osnovna su prava na kojima počiva Evropska unija

Objavljeno: 10:20h

Zabrana ulaska članu Vlade Srbije Aleksandru Vulinu od strane Hrvatske, članice Evropske unije, zbog jedne izjave u medijima, predstavlja kršenje najosnovnijih prava na kojima počiva Evropa i ona svakako neće doprineti dobrim odnosima Srbije i Hrvatske koji su tek počeli da se popravljaju, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

- Sloboda kretanja i sloboda govora osnovna su prava na kojima počiva Evropska unija. Međutim, ova evropska pravila u Hrvatskoj očigledno ne važe. A ako se ovakva odluka donese u vreme kada se Srbi, Jevreji, Romi i Hrvati sećaju stradanja u ustaškom logoru Jasenovac, onda ovakva zabrana ima i jednu potpuno drugu konotaciju i poruku - kaže Mihajlovićeva.

Ona je, u saopštenju, dodala da Hrvatska ima pravo da joj se ne sviđa to što govori član Vlade Srbije, kao što se i nikome u Srbiji ne sviđa ono što poslednjih dana o Srbiji govore hrvatski zvaničnici nakon navodnog incidenta koji je izazvao predsednik SRS Vojislav Šešelj.

- Samo Srbija nije i neće biti ono predstavlja Vojislav Šešelj i mi ćemo i dalje činiti sve da sačuvamo stabilnost u regionu. S druge strane, Hrvatska pokazuje da ima mnogo, mnogo sličnih Šešelju. Jer odluku o zabrani ulaska ministru Vlade Srbije može da donese samo onaj ko je još zarobljen u politici proslošti, nacionalizma i zločina nad drugim narodima - kaže Mihajlovićeva.

Bonus video:

Dragan Đilas, intervju

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.