IZGRADNJU METROA U BEOGRADU POČINJEMO 2020. GODINE: Vučić sa francuskim šefom diplomatije
Foto: Beta

sastanak

IZGRADNJU METROA U BEOGRADU POČINJEMO 2020. GODINE: Vučić sa francuskim šefom diplomatije

Kako kaže Vučić, razgovarali su o bileteralnim odnosima

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas popodne sa ministrom evropskih i spoljnih poslova Republike Francuske Žan-Ivom Le Drijanom.

- Želim da kažem građanima Srbije da kao građani ove zemlje smo posebno počastvovani dolaskom gospodina Drijana. Beograd je jedino mesto u koje on dolazi. Srbija i Francuska su istinske i prijateljske zemlje, naše prijateljstvo je veoma staro - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako kaže Vučić, razgovarali su o bileteralnim odnosima.

- Za nas je od izuzetnog značaja da iznesemo svoje stavove i da nas Francuska sasluša i razume. Naši odnosi i saradnja imaju odličnu budućnost - rekao je Vučić.

- Razgovarali smo oko izgradnje metroa u Beogradu. 2020.kreću građevinski radovi na metrou u Beogradu. Nadam se posle ovoga daljem unapređenju naše saradnje i skorom susretu sa predsednikom Makronom, kao i ubrzanju evropskog puta Srbije - rekao je Vučič.

Prema njegovim rečima, bilo je razgovora i o Kosovu i Metohiji. Kako je rekao Srbi vole Francuze.

Poseta šefa francuske diplomatije je deo priprema za dolazak francuskog predsednika Emanuela Makrona u Srbiju, kasnije tokom godine. Makron će biti prvi francuski predsednik u poseti Srbiji posle 17 godina.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić foto: Beta

Najavio je spektakularan doček za Makrona kada bude došao.

Srbija i Francuska 2019. obeležavaju 180 godina diplomatskih odnosa.

Danas će biti potpisan amandman Sporazuma o donaciji između Vlade Srbije i Vlade Francuske za finansiranje prethodnih studija izvodljivosti projekta beogradskog metroa potpisanog 20. aprila 2012. godine.

Poseta šefa francuske diplomatije je deo priprema za dolazak francuskog predsednika Emanuela Makrona u Srbiju, kasnije tokom godine.

Makron će biti prvi francuski predsednik u poseti Srbiji posle 17 godina.

Srbija i Francuska 2019. obeležavaju 180 godina diplomatskih odnosa.

Inače, danas će biti potpisan amandman Sporazuma o donaciji između Vlade Srbije i Vlade Francuske za finansiranje prethodnih studija izvodljivosti projekta beogradskog metroa potpisanog 20. aprila 2012. godine.

Potpisnici su ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović i francuski ministar Le Drijan.

Takođe, biće potpisan i Sporazum Srbije i Francuske o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka.

Taj sporazum potpisaće direktor Kancelarije za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka Goran Matić i ambasador Francuske u Srbije Frederik Mondoloni.

Le Drijan
Le Drijan foto: Beta

LE DRIJAN: EKONOMSKE I PRAVOSUDNE REFORME NEOPHODNE NA PUTU KA EU

Ministar spoljnih poslova Francuske Žan-Iv le Drijan izjavio je danas u Beogradu da su ekonomske i pravosudne reforme neophodne u pristupanju Srbije Evropskoj uniji.

Le Drijan je na konferenciji za novinare s predsednikom Aleksandrom Vučićem rekao da treba sprovesti Briselski sporazum i ocenio da je to dobar sporazum koji uvažava obe strane.

Francuska podržava sve korake koje Srbija preduzima na putu ka EU, rekao je Le Drijan i dodao da Srbija na tom putu ima podršku Francuske i jenog predsednika.

On je rekao da Francuska ceni angažman Srbije u okviru briselskog dijaloga.

Francuski ministar je rekao da je njegov poseta uvod u posetu Srbiji predsednika Emanuela Makrona do kraja godine.

Bonus video:

Jesu li Srbi sujeverni: Evo šta neće raditi na petak 13-i

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.