AMERIKA JE SRBIJI UPRAVO DONIRALA 380.000 DOLARA: Mislite o tome kad sledeći put opljunete po njima (FOTO)
Potpisivanje sporazuma, Foto: Promo

svaka čast

AMERIKA JE SRBIJI UPRAVO DONIRALA 380.000 DOLARA: Mislite o tome kad sledeći put opljunete po njima (FOTO)

Ministar Stefanović kaže da potpisani sporazum predstavlja nastavak saradnje Republike Srbije i SAD u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma

Objavljeno:

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skot potpisali su danas sporazum o donaciji informatičke opreme, vredne 380.000 dolara, koja će srpskoj policiji omogućiti efikasniju borbu protiv svih vidova kriminala. „Ova donacija omogućiće povezivanje policijskih stanica u Beogradu sa centrom za kriminalističku analitiku, što će doprineti efikasnijem radu beogradske kriminalističke policije, ali i omogućiti bolji uvid i analizu događaja na terenu i efikasnije suprotstavljanje svim vidovima kriminala“, istakao je Stefanović.

Današnja donacija je deo višegodišnjeg projekta
Današnja donacija je deo višegodišnjeg projekta foto: Promo

Ministar je objasnio da potpisani sporazum predstavlja nastavak saradnje Republike Srbije i SAD u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma, kao i na polju unapređenja rada policije. „Za Srbiju je važno da SAD ostanu naš partner u borbi protiv terorizma. Srbija je spremna i da radi na unapređenju znanja naših policijskih službenika i da iskoristi dobra iskustva i znanje eksperata iz SAD, koji su već uložili više stotina radnih sati obučavajući naše ljude, što je veoma važno za Ministarstvo unutrašnjih poslova i Republiku Srbiju“ rekao je Stefanović.

On je ukazao da je današnja donacija deo višegodišnjeg projekta vrednog 1,1 milion dolara. „Zahvalio bih se ambasadoru, ljudima iz ICITAP-a i Ambasadi koji su pomogli da naši ljudi u prethodnim godinama dobiju priliku da uče od izuzetnih eksperata na FBI akademiji i u „Džordž Maršal“ centru, što je doprinelo da srpska policija bude jedna od najrespektabilnijih u regionu“, zaključio je Stefanović.

foto: Promo

Ambasador Skot istakao je da je američka ambasada ponosna što može da pomogne srpskoj policiji i podsetio da je današnja donacija nastavak projekta započetog 2010. godine. „Izgradnja snažnih veza između srpskih i američkih profesionalaca u oblasti sprovođenja zakona je vredan i važan deo odnosa naše dve zemlje. Kriminal ne poznaje granice i za nas je od vitalnog značaja da se međusobno podržavamo i radimo zajedno“, rekao je Skat. On je naveo da je pomenuti projekat značajan za bezbednost na granicama, borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala. „Uveren sam da smo zajedno ostvarili veliki uspeh i u borbi protiv trgovine ljudima, krijumčarenja, ilegalne trgovine narkoticima i terorizma, a sve u duhu obeležavanja više od 100 godina prijateljstva između Srbije i SAD. Moja Vlada ostaje posvećena ovom programu i prijateljstvu sa Srbijom“. zaključio je Skat. Izjavu ministra Stefanovića i ambasadora Skota možete preuzeti sa FTP servera Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Bonus video

Ana Brnabić došla da izjavi saučešće porodici nastradalog pilota

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.