DA LI JE OVO POREĐENJE REKLO SVE O HAGU? Šešelj dobio 10 godina zatvora više od Orića, Haradinaja i Gotovine!
Foto: AP, EPA/Valdrin Xhema, Beta/Emir Burlovic, Filip Plavčić

tviteraši šokirani

DA LI JE OVO POREĐENJE REKLO SVE O HAGU? Šešelj dobio 10 godina zatvora više od Orića, Haradinaja i Gotovine!

Šešelj nije prisustvovao izricanju drugostepene odluke, a ranije je najavio da se više nikada neće dobrovoljno vratiti u Haški tribunal

Objavljeno:

Žalbeno veće Mehanizma u Hagu osudilo je lidera radikala Vojislava Šešelja na 10 godina zatvora i zaključilo da je njegova kazna odslužena za vreme boravka u pritvoru od 2003. godine

Podsetimo, Šešelj je u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala proveo skoro 12 godina, od febraura 2003. do sredine novembra 2014.

Ovom pravosnažnom odlukom sudsko veće sudije Teodora Merona preinačilo je oslobađajuću prvostepenu presudu kojom je lider SRS u martu 2016. godine bio oslobođen od svih optužbi haškog tužilaštva.

Šešelj nije prisustvovao izricanju drugostepene odluke, a ranije je najavio da se više nikada neće dobrovoljno vratiti u Haški tribunal.

Takođe, naveo je i da će "imati popodnevnu dremku" u vreme izricanja presude i da ga ona ne interesuje, ali su, umesto njega, tviteraši, kao i uvek, bili revnosni i ispratili tok suđenja.

Većina je, sudeći prema komentarima na društvenim mrežama, rezignirana ovakvom presudom, a najviše ih je uznemirila činjenica da je Šešelj dobio 10 godina zatvora, koliko nisu ni Haradinaj, Naser Orić i Gotovina.

Bonus video

Jovana Dimitrijević, SPS

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.