VUČIĆ I DODIK SE OBRATILI JAVNOSTI: Niko neće Srpsku ućutkati, već će ona uvek braniti stav Srbije!
Vučić i Dodik se obratili javnosti, Foto: Printscreen Youtube

prijateljski odnosi

VUČIĆ I DODIK SE OBRATILI JAVNOSTI: Niko neće Srpsku ućutkati, već će ona uvek braniti stav Srbije!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, a nakon razgovora iza zatvorenih vrata, dvojica šefova država obratili su se javnosti

Objavljeno:

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, a nakon razgovora iza zatvorenih vrata, dvojica šefova država obratili su se javnosti.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je, na početku obraćanja, da je RS zahvalna na pomoći u rešavanju komunalnih, obrazovnih i drugih problema sa kojima se pojedine opštine u Srpskoj suočavaju.

-Ranije smo imali pomoć na načelnom političkom nivou, a sada je to konkretno. Ovde nije selektivno birano, već sa stanovišta potreba opština, bez obzira na opštinsku vlast. Krećemo konačno sa rešavanjem problema. Upoznao sam predsednika Vučića sa situacijom u Srpskoj koja se ogleda u činjenici da ekonomija raste, a institucije nesmetano funkcionišu. Očekujem da uskoro krenemo i u rebalans budžeta u skladu sa potrebama građana, podvukao je Dodik.

On se osvrnuo i na pitanje Kosova i Metohije, istakavši da -niko neće Srpsku ućutkati, već će ona uvek braniti stav Srbije. Dodao je i da se njen stav neće povinovati zahtevima međunarodne zajednice koja, istakao je - ima dvostruke aršine.

- Sastanak je održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je tokom sastanka bilo reči o daljim načinima podrške koju Srbija i Spska mogu ubuduće pružiti jedna drugoj, kao i da je postignuta saglasnost da se određenim opštinama u RS pomogne sa 5 miliona evra.

-Ovim smo još jednom pokazali iskrenu želju da, u uslovima kada obezbeđujemo suficit u budžetu i punu uređenost javnih finansija, pomognemo narodu u Srpskoj koji se, kao i u Srbiji, iseljava sa svojih ognjišta", objasnio je Vučić i zahvalio se Dodiku na podršci koju pruža Srbiji u očuvanju teritorijalnog integriteta.

Vučić je dodao da će se dvojica državnika ponovo videti već početkom sledeće nedelje u Mostaru, odakle će se uputiti i u Trebinje u posetu vrtiću koji gradi Republika Srbija.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.