Haradinaj drsko: Nema trgovine s Beogradom u zamenu za dve države!
Haradinaj je izjavio da je Priština spremna za pomirenje s Beogradm, ali da nemaju šta da daju, Foto: BETAPHOTO/ARMENIJA ZAJMI BESEVIC/DS

spremni za pomirenje, ali...

Haradinaj drsko: Nema trgovine s Beogradom u zamenu za dve države!

Dodao je da je njegova vlada spremna da gradi proces pomirenja sa Beogradom, te da je došlo vreme da se krene napred

Objavljeno:

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je danas da Priština više neće "trgovati" sa Beogradom u zamenu za, kako je rekao, uzajamno priznavanje "dve države".

- Mir se postiže prepoznavanjem bola drugih. Mi smo zainteresovani za mir, ali nemamo šta da damo... Došlo je vreme da se krene napred, ali ne zaboravljajući prošlost koja nas je povredila - rekao je Haradinaj na komemoraciji u Velikoj Kruši.

On je rekao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić navodno stalno priča o tome da bi Beograd trebalo nešto da dobije od Prištine u zamenu za priznanje, inače, jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti.

Dodao je da je njegova vlada spremna da gradi proces pomirenja sa Beogradom, te da je došlo vreme da se krene napred.

Govoreći o pomoći koju je za, kako je rekao, "oslobađanje Kosova" dao NATO, Haradinaj je pozvao američkog predsednika Donalda Trampa, nemačku kancelarku Angelu Merkel i britansku premijerku Terezu Mej da "pomognu Kosovu na njegovom putu ka evroatlantskim integracijama", preneo je portal Abcnews.al.

BONUS VIDEO:

KURIR TV EKSKLUZIVNO: Rosu specijalci pod teškim naoružanjem na severu Kosova!

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.