ZORANA MIHAJLOVIĆ PORUČILA ANI BRNABIĆ: Vreme je da presečeš!
Zorana Mihajlović i Ana Brnabić, Foto: Fonet

međunarodni dan žena

ZORANA MIHAJLOVIĆ PORUČILA ANI BRNABIĆ: Vreme je da presečeš!

Imala je posebnu poruku za Anu Brnabić

Objavljeno:

Zorana MIhajlović, potpredsednica Vlade, čestitala svim ženama 8. mart uz posebnu poruku za premijerku Brnabić.

MIhajlovićeva je na svom profilu na Fejsbuku postavila tekst pod naslovom “Osmi mart, dan za bunt”, u kom navodi, između ostalog, da 8. mart nije samo dan za slavlje.

- To je, pre svega, dan za bunt, za protest! Danas je dan kada treba da se setimo svih onih velikih žena koje su se mnogo pre nas borile za ovo što imamo i dan kada treba da ustanemo i kažemo: ‘Hoćemo veća prava!’ - istakla je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Ona se zapitala i šta žene danas rade po pitanju svojih prava i da li su zaboravile da ih uopšte imaju.

- Ne, i danas, kao i pre više od jednog veka, moramo da se borimo za svoja prava. I koliko god prostora da osvojimo, uvek ćemo iznova morati da se za njega borimo - napisala je MIhajlovićeva.

Pomenula je i da je Srbija, posle nekoliko godina velikog rada, konačno dobila moderan, evropski Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti.

- Imamo zakon koji ima veliku podršku našeg društva. Imamo nacrt zakona koji Vlada treba da prihvati i uputi ga Skupštini na usvajanje, ali koji više od šest meseci čeka kod ministra rada i socijalne politike - istakla je ona a potom i uputila poruku premijerki Ani Brnabić: - Ne propuštam priliku i da ukažem na to da je vreme da premijerka Ana Brnabić preseče i da odluči da li će žene u Srbiji da dobiju veća prava ili ne. Na kraju, pošteno je da jedna žena donese odluku o tome. Podsetimo, Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti od prošle jeseni zaglavljen je u polemici između predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorane Mihajlović i ministra za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Zorana Đorđevića. Mihajlovićeva je premijerku Anu Brnabić u kontekstu donošenja zakona o rodnoj ravnopravnosti pomenula i pretprošle sedmice, kada je rekla da "od najbolje od nas zavisi da li će Srbija dobiti moderan zakon koji podržava i Brisel ili će ostati na zakonu iz 2009."

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/b92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.