VUČIĆ POSLE SASTANKA TRILATERALE: Svima nama su potrebni mir i stabilnost
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/N1

TROJNI SASTANAK U BIH

VUČIĆ POSLE SASTANKA TRILATERALE: Svima nama su potrebni mir i stabilnost

Naši razgovori nisu ni slatki, ni laki jer imamo puno nasleđenih problema, ali se i sastajemo da bismo ih rešili - rekao je Vučić dodajući da sada treba raditi na ujednjačavanju carinskih i poreskih stopa koje vode ka stvaranju zajedničkog tržišta a ne stvaranju nekakve Jugoslavije, kao što to neki misle.

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je posle sastanka trilaterale u Mostaru rekao da su regionu najpotrebniji mir i stabilnost, što se vidi i u ekonomskoj razmeni koja je sve veća.

Vučić je naglasio da svaki od ovih sastanaka za posledicu u stvari treba da ima ekonomski boljitak svih naroda - veću trgovinsku razmenu, veću zaradu, bolji život...

- Naši razgovori nisu ni slatki, ni laki jer imamo puno nasleđenih problema, ali se i sastajemo da bismo ih rešili - rekao je Vučić dodajući da sada treba raditi na ujednjačavanju carinskih i poreskih stopa koje vode ka stvaranju zajedničkog tržišta a ne stvaranju nekakve Jugoslavije, kao što to neki misle.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučićfoto: Printscreen/N1

- To je pitanje našeg života i opstanka jer će mladi prestati da odlaze onog trenutka kada budu imali posao - dodao je Vučić naglasivši da što pre treba smanjiti i višečasovno čekanje na granicama i terminalima, a samim tim i velike troškove.

Dotakavši se predstojećeg sajma u Konjicu, Vučić se zahvalio BiH što je za zemlju partnera tog sajma izabrala baš Srbiju.

Vučić se dotakao i nerešenih graničnih pitanja sa Hrvatskom i BiH rekavši da sa Hrvatskom to treba da bude rešeno u naredne dve godine, a ako ne biće rešeno arbitražom. Kada je reč o BiH, Vučić je rekao da je Srbija po pitanju granica bila fer i da to očekuje i od BiH.

Vučić se na kraju izlaganja zahvalio Predsedništvu na gostoprimstvu u Mostaru i predložio da se sledeća trilaterala održi u Srbiji, u Novom Sadu, gde će svima biti priređena izuzetno topla dobrodošlica, što "mogu da obećam i predsednici Grabar Kitarović".

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da su sve unutrašnje odluke u BiH u stvari na njenim narodima i da se Srbija u te unutrašnje stvari ne meša nego podržava Dejtonski sporazum i postojanje dva entiteta.

BONUS VIDEO:

DSNL sa Ajom Jung i Goranom Grbovićem

(Espreso.co.rs / Kurir )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.