NOVINARI NAPRAVILI SAČEKUŠU ĐILASU: Iz hodnika lupali na ulazna vrata, jer nisu mogli da uđu!
Foto: Espreso

burna pres konferencija

NOVINARI NAPRAVILI SAČEKUŠU ĐILASU: Iz hodnika lupali na ulazna vrata, jer nisu mogli da uđu!

Đilas je objasnio zašto pojedini mediji ne mogu da prisustvuju konferenciji

Objavljeno:

Dragan Đilas održao je danas konferenciju za medije, na kojoj se prvi put posle objavljivanja rezultata beogradskih izbora obratio novinarima.

Međutim, novinari Pinka, Informera i Studija B ostali su ispred vrata. Njima nije bilo dozvoljeno da prisustvuju konferenciji, pa su sve vreme pokušavali da dobiju odgovor zašto ne mogu da uđu, a onda su počeli da lupaju i prave ozbiljnu buku u hodniku ispred Đilasovog štaba.

Kad je konferencija počela, ostali novinari su pitali Đilasa ko su ljudi koji lupaju i zašto ne mogu da prisustvuju konferenciji, pa je Đilas izneo svoje razloge.

Rekao je da on na Pink ne može da ode i nešto kaže, jer nikad nije pozvan. Kako je dodao, kad ti mediji počnu da se ponašaju kao mediji biće mu veliko zadovoljstvo da s njima razgovara.

- Ja ne znam da li vi te ljude koje vidite zaista tretirate kao vaše kolege ili ne, to je vaše pravo i vaša stvar, ja nemam pravo da to procenjujem ili prosuđujem. Ako ja na televiziji Pink nikad nisam pozvan ništa da kažem, ako imam presudu koju Pink treba da pročita u centralnim vestima gde je govorio laži o meni pre četiri godine, a koju neće da pročitaju, ako novine koje pominjete svakodnevno objavljuju laži i besmislice, ako su svi oni deo ne medijske priče, nego propagande vladajuće vlasti, ja zaista ne razumem zašto bismo se mi obratili preko njih - rekao je Đilas, pa nastavio:

- Kad su oni preneli neki naš stav? Šta znači da dođu i da ovde postavljaju 150 pitanja koja su dobili unapred? Kad bude bila situacija takva da se oni ponašaju kao mediji, nama će biti veliko zadovoljstvo da s njima razgovaramo, ali negde mora da se podvuče crta. Ne možemo svi da žmurimo i da se pravimo da je sve u redu, a ništa nije u redu. Ne možemo da pustimo televiziju koja će da linčuje Olivera Ivanovića i da snimi spot o njemu, sve to da uradi, i onda kada bude ubijen da kažemo nema veze. Neko će jednog dana u ovoj zemlji morati da odgovara u ovoj zemlji za atmosferu linča prema ljudima koji drugačije misle. Dok to ne uradimo nećemo napraviti korak dalje - istakao je Đilas.

Kad se završila konferencija, novinarske ekipe koje su bile u hodniku snimile su sve novinare, snimatelje i fotografe koji su prisustvovali konferenciji i od njih takođe tražili odgovor zašto oni nisu mogli da prisustvuju.

Bonus video:

Aleksandar Šapić, intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.