DAČIĆ KOMENTARISAO SERIJU NEMANJIĆI: Ima jedna sjajna scena u kojoj sam se pronašao!
Dačić se pronašao u Nemanjićima, Foto: PRINTSCREEN, Beta

javnost je i dalje podeljena

DAČIĆ KOMENTARISAO SERIJU NEMANJIĆI: Ima jedna sjajna scena u kojoj sam se pronašao!

On je istakao da ne bi da ocenjuje kakva je serija, jer "nije stručnjak za to"

Objavljeno:

Šef srpske diplomatije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić dotakao se u jednoj televizijskoj emisiji serije "Nemanjići" rekavši da se pronašao u jednoj sceni.

On je istakao da ne bi da ocenjuje kakva je serija, jer "nije stručnjak za to" ali je naglasio da ima jedna scena u kojoj se pronašao.

- Ima jedna sjajna scena kad kod Nemanje dolazi glasnik od Barbarose, nemačkog cara, koji se sprema za krstaški rat. Šalje izaslanika da ga pita da li bi ga pustili da prođe tuda. I posilni dođe i kaže: 'Gospodaru, da li dozvoljavate da pristupi nemački izaslanik'?. Nemanja gleda i ćuti, prošlo minut, ovaj opet: 'Gospodaru, da li dozvoljavate...'. Opet ćuti, i posle trećeg puta, Nemanja se oglasi i kaže: 'Ne dozvoljavam!'. Prođe 10 sekundi i Nemanja kaže: 'Jao, što bih voleo da mogu ovako da kažem'. E, u toj sceni sam se pronašao - rekao je Dačić kroz smeh u Ćirilici na TV Hepi.

Serija je, podsetimo, od početka emitovanja naišla na velike kritike u široj ali i stručnoj javnosti.

Nakon tri epizode, javnost je i dalje podeljena, ali sa mnogo manje prašine.

Mnogi priznaju da je serija ubrzana, da su izbačene neke sporne istorijske nedoslednosti i da je ubacivanjem Vojina Ćetkovića kao naratora serija dobila...

Međutim, i dalje ima onih koji smatraju da ni ove ispravke nisu dovoljne i da su suštinske greške i dalje tu, poput upotrebe modernog jezika, slabe glume Mladena Nelevića, istorijske netačnosti, a Vojinovu naraciju upoređuju s časom istorije za decu...

Bonus video:

Branko Ružić, Espreso intervju nedelje

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.