SRAMNA IZJAVA POSLANICE SA KOSOVA: Nije čudo što je Ivanović ubijen, jer je bio ratni zločinac povezan sa kriminalom
Skandal na sednici Saveta Evrope, Foto: Fonet

bruka

SRAMNA IZJAVA POSLANICE SA KOSOVA: Nije čudo što je Ivanović ubijen, jer je bio ratni zločinac povezan sa kriminalom

Na izjavu poslanice Darguti oštro je reagovala članica naše delegacije i potpredsednica Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Marija Obradović

Objavljeno:

Poslanica kosovske skupštine Aide Darguti izjavila je danas u Strazburu, na sednici političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope da je Oliver Ivanović "ratni zločinac, deo paravojne formacije Čuvari mosta, čovek koji je povezan sa kriminalom i da nije ni čudo što je ubijen".

Ona je to rekla na sednici političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, na kojem je danas razgovarano o stanju ljudskih prava i bezbednosnoj situaciji na Kosovu, a u susret novom izveštaju o stanju ljudskih prava, vladavini prava i stepenu demokratije na Kosovu.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara
Oliver Ivanović ubijen je 16. januarafoto: Beta/Saša Đorđević

Istovremeno, to je bio i prvi susret sa novim izvestiocem PS SE za Kosovo Džordi Rokom, kojem su prištinski poslanici i srpska delegacija izneli svoja vođenja.

Na izjavu poslanice Darguti oštro je reagovala članica naše delegacije i potpredsednica Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Marija Obradović, istakavši da je skandalozno da se na takav način govori o jednom srpskom lideru, kakav je bio Ivanović.

Marija Obradović
Marija Obradovićfoto: Fonet

Obradović je rekla za Tanjug da je naša delegacija osudila gnusno ubistvo Ivanovića i ponovila da zahteva da srpski državni organi učestvuju u istrazi tog zločina.

Obradović kaže da su istakli i da nama nije prihvatljivo da nam Priština samo dostavlja informacije i dokumente vezane za istragu, i to odabrane informacije, što u nama stvara sumnju da se nešto krije.

Obradović je upoznala Komitet i sa nedavnom posetom predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji, da je uspeo da umiri građane KiM, da ih je pozvao da ne napuštaju svoje domove, a da će Srbija nastaviti da im ekonomski pomaže.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.