Kosovska policija o ubistvu Ivanovića: Ne očekujemo da će iko biti uhapšen
Foto: Zoran Šaponjić, Beta

istraga ubistva

Kosovska policija o ubistvu Ivanovića: Ne očekujemo da će iko biti uhapšen

Ne očekujemo da će iko biti uhapšen, niti ćemo se mešati u rad istražitelja. Učešće policije u tome će biti sprovedeno samo po ovlašćenjima koje može da dodeli tužilac. Ne želimo da spekulišemo niti da prejudiciramo

Objavljeno:

Komandir kosovske policije Sever Besim Hoti rekao je da je policija informisana o navodima da se Milan Radojičić sumnjiči za učešće u ubistvu Olivera Ivanovića.

Ipak, on je demantovao da postoji nalog za hapšenje osobe koju je kosovski premijer Ramuš Haradinaj u jednom od intervjua nazvao “bitnom za sve na severu Kosova”.

”Ne očekujemo da će iko biti uhapšen, niti ćemo se mešati u rad istražitelja. Učešće policije u tome će biti sprovedeno samo po ovlašćenjima koje može da dodeli tužilac. Ne želimo da spekulišemo niti da prejudiciramo”, rekao je Hoti za portal Indeks onlajn.

Prethodno je portal Arbresh.info preneo “informacije od izvora bliskog istrazi” da se sumnja da je grupa na čijem čelu je Radojičić odgovorna za ubistvo lidera GI SDP.

Navedeno je i da ta grupa ima dobre veze sa vodećim strukturama u Srbiji, kao i da je zapaljeni automobil, koji je pronađen neposredno posle ubistva Ivanovića, “bio nekoliko puta parkiran na mestima gde se parkiraju vozila pripadnika Radojičićeve grupe”.

“Izvori navode da su dva dana pre ubistva Ivanovića u Radojičićevoj kancelariji bile dve osobe čiji identitet nije poznat. Rečeno je i da je 27. jula 2017. godine, kada je Ivanović objavio kandidaturu za gradonačelnika severnog dela Kosovske Mitrovice, Radojičić rekao da će započeti sa pretnjama i da će ga ubiti ako ne bude odustao od te namere”, navedeno je.

O navodima da Radojičić stoji iza ubistva Ivanovića govorio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je na televiziji Hepi rekao da “će ako je on ubica ili bilo ko drugi, biti uhapšen, ali da se za to moraju pronaći dokazi”.

Pre ovog slučaja, Radojičić je svega nekoliko puta primećen u medijima, Gazeta ekspres je objavila fotografiju na kojoj se vidi kako on sedi u društvu Haradinaja, a snimljen je i prilikom slavlja predstavnika Srpske liste u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Haradinaj je ranije u intervjuu rekao da Radojičić “nije političar”.

“Ne moraš biti samo političari, svi imamo neku ulogu ovde. On je neki sa Severa, bitan je za sve i ja pričam i sa njim”, rekao je Haradinaj.

Na pitanje Insajdera na kom osnovu Radojičić pregovara sa kosovskim zvaničnicima, ministar unutrašnjih poslova Srbije i funkcioner SNS Nebojša Stefanović rekao je da “ne zna za tu konkretnu činjenicu”.

”Čuo sam za njega u medijima. Nikada u životu ranije nisam čuo za tog čoveka”, rekao je Stefanović.

O Radojičićevoj ulozi na severu Kosmeta nedavno su govorili političari sa Kosmeta Rada Trajković i Slaviša Ristić, koji su istakli da je “javna tajna da on sprovodi suštinsku vlast na severu Kosmeta, a ne zvanično izabrani predsednici opština”.

Portal iz severne Mitrovice KoSSev je naveo da je Radojičić najavio da će se "uskoro obratiti medijima".

BONUS VIDEO:

Espreso intervju, Dragan Đilas

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.