LDP: Izjavom o Vojvodini, Dačić priziva aveti devedesetih! (FOTO)

ČOVEK PROŠLOSTI

LDP: Izjavom o Vojvodini, Dačić priziva aveti devedesetih! (FOTO)

Pokrajinski odbor vanparlamentarne stranke žestoko je osudio stav ministra spoljnih poslova da status severne srpske pokrajine nije internacionalizovan zahvaljujući vladavini njegove partije
Objavljeno:

Pokrajinski odbor Liberalno demokratske stranke (LDP) ocenio je danas da izjava lidera Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića da bi pitanje Vojvodine bilo internacionalizovano kao pitanje Kosova da nije bilo te stranke, predstavlja opasno prizivanje aveti devedesetih godina. Dačić: Da nije SPS Vojvodina bi bila kao Kosovo LDP je ocenio da je Dačićeva izjava da je SPS "sačuvala" Vojvodinu "u najmanju ruku neprimerena, neozbiljna i neutemeljena u realnosti", jer je ta stranka "inspirator politike izazivanja ili učestvovanja u gotovo svim međunacionalnim sukobima u bivšoj Jugoslaviji". - U Vojvodini nikada nije bilo želje za otcepljenjem od Srbije niti je ona okupirana. Tu obmanu plasirala je vlast u Beogradu sa ciljem izazivanja podela među građanima na Srbe i nesrbe i željom za narušavanjem viševekovnih skladnih odnosa pripadnika različitih nacionalnosti, što je za za ljude u Vojvodini oduvek značilo povećanje tenzija i lošiji život - naveo je LDP.

Prema navodima stranke, Vojvođani su se uvek ponašali zrelije od vlasti u Beogradu i nisu dozvolili da se naruši bogatstvo zajedničkog života, a ni prebrojavanje ljudi po nacionalnoj pripadnosti. Svakome ko želi dobro Srbiji i Vojvodini jasno je da je trajno rešenje za Vojvodinu davanje većih nadležnosti pokrajni kako bi građanke i građani Vojvodine mogli sami da uređuju svoje odnose i prostor na kojem žive, zaključuje LDP. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.