VUK POŠTEĐEN DO DALJNJEG: SPO ostaje u Knezu, iseljenje odloženo
Vuk Drašković, Foto: Filip Plavčić

jeste li iznenađeni?!

VUK POŠTEĐEN DO DALJNJEG: SPO ostaje u Knezu, iseljenje odloženo

Novi vlasnik je preduzeće "Lili", narodnog poslanika Mladena Grujića

Objavljeno:

Zahtev Srpskog pokreta obnove za odlaganje prinudnog iseljenja iz prostorija u Knez Mihailovoj 48 u Beogradu, upućen izvršitelju, usvojen je, i izvršenje je do daljeg odloženo, potvrdio je, za "Novosti", direktor SPO Aleksandar Cvetković.

Izvršenje, koje je bilo zakazano za sutra, na dan dočeka srpske Nove godine, izazvalo je veliku pažnju javnosti. SPO je dobio nalog da se iseli iz dela zgrade koju je koristio više od dve decenije, pošto je zgrada vraćena u postupku restitucije, a zatim i prodata. Novi vlasnik je preduzeće "Lili", narodnog poslanika Mladena Grujića.

Zgrada u Knez Mihailovoj 48 prostirala se pre nacionalizacije na dve parcele. Vlasnik prve bio je Dušan Tanasković, čiji su naslednici lane pravosnažno dobili povraćaj imovine. Nad drugim delom vlasništvo su imali Milica Bogdanović i Vojislav i Milica Đorđević, koji nisu imali naslednike. Potomci Tanaskovića prodali su vraćenu imovinu trgovinskom preduzeću "Zvezda", koje je otišlo u stečaj, pa je vlasnik postao stečajni poverilac, tj. "Lili".

Bonus video:

Vulinov novogodišnji koktel

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.