JA SAM NAJBOLJE MOGUĆE REŠENJE ZA BEOGRAD: Šapić izjavio da je preduslov za dogovor da on bude gradonačelnik
Aleksandar Šapić spreman na dogovor samo ukoliko je on gradonačelnik Beograda, Foto: Vladimir Milovanović

nema boljeg

JA SAM NAJBOLJE MOGUĆE REŠENJE ZA BEOGRAD: Šapić izjavio da je preduslov za dogovor da on bude gradonačelnik

Aleksandar Šapić tvrdi da je njegova obaveza da razgovara sa svima koji predju cenzus - i sa onima koji su mu "nesimpatični", kao i sa onima koje smatra "nevaspitanima i nesposobnima"

Objavljeno:

Predsednik Opštine Novi Beograd, Aleksandar Šapić ponovio je danas da će posle održavanja lokalnih izbora u Beogradu, razgovarati sa svima koji predju cenzus, a da je preduslov za dogovor da on bude na čelu Beograda.

Šapić je za N1 rekao da ukoliko on ne bude gradonačelnik, odbornici sa njegove liste neće glasati za formiranje vlasti u Beogradu, niti za nekog drugog kandidata za gradonačelnika.

RANGIRANJE! Izašla lista pasoša po vrednosti, A EVO GDE JE NAŠ!

On je naveo i da je posle izbora njegova obaveza da razgovara sa svima koji predju cenzus - i sa onima koji su mu "nesimpatični", kao i sa onima koje smatra "nevaspitanima i nesposobnima"."Svako ko bude prešao cenzus znači da iza njega stoji više od 40.000 gradjana. Nemam pravo da s njima ne razgovaram. Preduslov za dogovor je da dobijem priliku da budem na čelu Beograda. Ali to nije jedini uslov", istakao je Šapić. On je kazao da posle šest godina vodjenja najmnogoljudnije opštine u Srbiji, "ima pravo da veruje da ima dovoljno znanja i iskustva da bude gradonačelnik". "Imam pravo da verujem da sam najbolje moguće rešenje", dodao je Šapić. Odgovarajući na pitanje kako je došao u poziciju da ga u isto vreme prate priča da je prikriveni kandidat vlasti i da je deo grupe ljudi koji su već bili na vlasti u Beogradu i koji to hoće ponovo, Šapić je rekao da je razlog verovatno to što "pokušava da se ponaša netipično za jednog prosečnog srpskog političara". "Trudim se da mi preporuka kod gradjana bude ono što sam radio i šta imam nameru da uradim. Ne napadam nikoga i trudim se da ne širim atmosferu mržnje i neprijateljstva medju ljudima", rekao je on. Govoreći o nekadašnjem gradonačelniku Beograda Draganu Djilasu, Šapić je rekao da su se razišli šest meseci pre no što je i on otišao iz Demokratske stranke.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.