VUČIĆ: Zna se ko je najveći protivnik SNS na izborima u Beogradu! On je tata Đilasu, Jeremiću i Jankoviću!
Foto: Zorana Jevtić

Poslednji intervju u 2017. godini

VUČIĆ: Zna se ko je najveći protivnik SNS na izborima u Beogradu! On je tata Đilasu, Jeremiću i Jankoviću!

Predsednik Srbije je najavio veće plate i penzije u 2018. godini

Objavljeno:

Jedan od najvažnijih događaja za Srbiju u 2017. godini bio je izbor Aleksandra Vučića za predsednika zemlje.

U svom poslednjem intervjuu u 2017. godini, za "Prvu". prvi čovek naše države odgovorio je na neka pitanja koja se tiču naredne 2018. godine, odnosno šta će se dešavati.

Vučić je najavio da će već u januaru plate biti veće od proseka, dok je obećao penzionerima povećanje mesečnog dohotka.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučićfoto: Fonet / Nenad Orević

- Plate će već sada u januaru biti iznad proseka regiona, između 430 i 450 evra. Zdravstvo, prosveta, vojska- svima njima plate idu nagore za 10 odsto. Imamo odlično stanje u kasi i sve će to doprineti daljem rastu plata, pa se do kraja 2018. godine očekuje prosek od 500 evra.

- Fiskalni savet smatra da su penzije povećane više nego što je trebalo i traži od nas drugačiju raspodelu. Oni traže da "bogatiji" penzioneri dobiju smanjenje penzija, što mi nismo želeli da poslušamo. Najsiromašniji penzioneri će imati za malo više od 8 odsto veće penzije nego što su imali 2014. godine - izjavio je Vučić.

Predsednik Srbije je i ovom prilikom ponovio da ne razmišlja da raspiše Vanredne parlamentarne izbore, uz izbore u Beogradu koji će biti jedan od najvažnijih političkih događaja u našoj zemlji 2018. godine.

Siniša Mali i Aleksandar Vučić
Siniša Mali i Aleksandar Vučićfoto: Beta

Srpska napredna stranka i dalje nije izašla sa imenom svog kandidata za gradonačelnika Beograda, ali je Vučić potvrdio da se na spisku sigurno neće naći ime Siniše Malog, koji je do sada obavljao tu funkciju.

- Siniša Mali je na najbolji način radio svoj posao i to je jasno svakome ko prođe Beogradom i pogleda šta je sve proisteklo iz svih onih silnih radova na koje su se mnogi žalili. Međutim, ono što je sigurno da se njegovo ime neće naći na listi za izbor gradonačelnika.

Upitan ko je najjači protivnik SNS na beogradskim izborima, Vučić je rekao da je to vlasnik Delta Holdinga Miroslav Mišković.

- Onaj ko je glavni, ko ih je sve ujedinio, to je Miroslav Mišković. On je tata i Draganu Đilasu i (Vuku) Jeremiću i (Saši) Jankoviću - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: PRUŽI RUKU: Pitanje "Kako mogu da vam pomognem?" njima znači najviše!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.