JA DA NE MISLIM DA SAM NAJBOLJI KANDIDAT, NE BIH SE KANDIDOVAO: Imali smo tri ista pitanja za ĐILASA, ŠUTANOVCA I ŠAPIĆA i EVO šta su nam rekli! (VIDEO)
Dragan Šutanovac, Dragan Đilas, Aleksandar Šapić, Foto: Filip Plavčić, Dado Đilas, Sasa Pavlic Koky

izbori se bliže

JA DA NE MISLIM DA SAM NAJBOLJI KANDIDAT, NE BIH SE KANDIDOVAO: Imali smo tri ista pitanja za ĐILASA, ŠUTANOVCA I ŠAPIĆA i EVO šta su nam rekli! (VIDEO)

Kandidati za gradonačelnike su imali interesantne odgovore

Objavljeno: 16:56h
Milka Radović

Za tri kandidata za gradonačelnika, Dragana Đilasa, Dragana Šutanovca i Aleksandra Šapića imali smo tri ista pitanja: Zašto Beograđani da glasaju za njih, da li će opozicija uspeti da u zbiru osvoji više glasova od Srpske naredne stranke, i ko bi onda trebalo da bude zajednički kandidat za gradonačelnika, i šta će prvo uraditi kao gradonačelnik Beograda! Odgovori su bili veoma zanimljivi.

Pogledajte šta su Đilas, Šutanovac i Šapić odgovorili u videu:

Dragan Đilas

Dragan Đilas, kandidat za gradonačelnika Beograda
Dragan Đilas, kandidat za gradonačelnika Beogradafoto: Zorana Jevtić

Zašto Beograđani treba da glasaju za vas?

Mislim da pre svega Beograđani treba da izađu na izbore i da svoj glas iskoriste da odluče u kom će pravcu dalje ovaj grad da ide. Ma koliko ubeđeni da jedan glas nije bitan - bitan je. Verujem da će mnogi glasati za mene zbog programa koji nudim, zbog stvari koje sam uradio, zbog nekih dobrih stvari koje sam pokazao da znam da radim, da sam dobar menadžer i da mogu da okupim ljude. Verujem da će se izbori završiti na način na koji ja očekujem. Suština svega je da oni pre svega izađu i glasaju.

Da li će opozicija uspeti da u zbiru osvoji više glasova od Srpske naredne stranke, i ko bi onda trebalo da bude zajednički kandidat za gradonačelnika? Vi, ili neko drugi iz redova opozicije?

A da ja budem duhovit pa da vas pitam ko je taj kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda? Oni svaki put na izbore izlaze kao da su im maskirani kandidati, pa mi treba da pogađamo. Ni prošli put niko nije znao da će gospodin Siniša Mali da postane gradonačelnik pa je postao! Sad opet ne znamo ko je kandidat! Znamo mi da Vučić stoji iza svega toga i da je on sve, ali mislim da je pošteno prema Beograđanima reći ko će biti gradonačelnik. On se zove gradonačelnik, ne zove se više predsednik Skupštine Grada, kao što se nekad zvalo. Gradonačelnik dobro zvuči, a građani treba da znaju ko će to biti! Ovde, što se tiče broja glasova verujte mi pogledajte rezultate predsedničkih izbora, i rezultate svih izbora biće vam potpuno jasno da ne postoji nikakva mogućnost da na iole kontrolisanim i poštenim izborima ta grupacija koja danas čini vlast u Srbiji pređe 40 odsto. Oni nemaju nikakve šanse da prođu u Beogradu! Šezdeset odsto su oni koji su protiv ove vlasti, a to znači da od nas sve zavisi! Ako se spojimo, lagano ćemo pobediti!

Na pitanje ko bi bio zajednički kandidat Đilas je odgovorio:

- Ja da ne mislim da sam najbolji za taj posao, ja se ne bih kandidovao! Međutim, nisam tu ja najvažniji. Ako neko smatra da neko od kandidata koji se pominju može da dobije više glasova na izborima, nije nikakav problem da nekog drugog predložimo.

Šta ćete prvo uraditi kao gradonačelnik Beograda?

Prvo ću građanima vratiti ono što im je oduzeto. To može za 10 dana. Besplatni udžbenici, obdaništa, penzije porodilje, trudnice.. jedna odluka Skupštine i to je kraj! A onda nam preostaje da nastavimo da gradimo obdaništa, pošto imamo listu čekanja od 5.000 dece. Od države ću tražiti da kao što je u 90 odsto gradova na svetu, gradska policija bude pod Skupštinom grada Beograda. Mi moramo da dovedemo ljude koji su profesionalci, koji nisu ni u kakvim kombinacijama.

Aleksandar šapić, kandidat za gradonačelnika Beograda
Aleksandar šapić, kandidat za gradonačelnika Beogradafoto: Espreso

Aleksandar Šapić

Zašto Beograđani treba da glasaju za vas?

Ne znam , to moraju oni da odluče. Nisam to radio nikada. U izbornoja kampanji za predsednika opštine nikada nikome nisam rekao da glasa za mene jer sam najbolji, najlepši najsposobniji... Beograđani treba da glasaju za sebe. To znači da treba da glasaju za onog za kog veruju da će najviše učiniti za njihov grad, tako da građanima bude bolje.

Da li će opozicija uspeti da u zbiru osvoji više glasova od Srpske naredne stranke i ko bi onda trebalo da bude zajednički kandidat za gradonačelnika? Vi, ili neko drugi iz redova opozicije?

Ne bavim se tim pitanjima, i ne želim da razmišljam na taj način. Trudim se da radim najbolje što mogu i da se urađenim poslom prezentujem. Kakve će se matematike nakon izbora praviti - to su postizborne matematike. Onaj ko bude u prilici da sastavi skupštinsku većinu taj će imati gradonačelnika.

Šta ćete prvo uraditi kao gradonačelnik Beograda?

Ne postoji ni jedna stvar koju bih uradio istog trenutka. Napravio bih jedan jasan plan razvoja Beograda u sledeće četiri godine, sa akcentom na socijalnom programu, na infrastrukturi i pre svega posvećivanje gradske politike građanima, a ne bilo kome drugom kao što su to radile ova i prošla vlast. Sve vlasti u poslednju deceniju i po su znatnu pažnju posvećivali turistima. Mislim da su svi turisti dobrodošli, ali politika Beograda mora da bude posvećena Beograđanima, a onda ko god dođe - dobrodošao je!

Dragan Šutanovac, kandidat za gradonačelnika Beograda
Dragan Šutanovac, kandidat za gradonačelnika Beogradafoto: Espreso

Dragan Šutanovac

Šta ćete prvo uraditi kao gradonačelnik Beograda?

Kao gradonačelnik ću najpre predložiti da se komunalnoj policiji oduzmu pendreci i lisice kako ih se građani više ne bi plašili! Na prvoj sednici Skupštine grada predložiću da se svim đacima koji pohađaju školu u Beogradu obezbede besplatni udžbenici, a da sva deca koja idu u vrtiće, odnosno da ona koja nisu upisana u vrtiće imaju one subvencije koje imaju deca koja su upisana u vrtić.

Zašto Beograđani treba da glasaju baš za vas?

Ovde se ne radi o pojedincu ni o meni, već se radi upravo o Beograđanima koji treba da glasaju za jaku, stabilnu, pouzdanu i doslednu stranku koja ima ljude koji mogu da ponude rešenja za sve probleme koje Beograđani imaju.

Da li će opozicija uspeti da u zbiru osvoji više glasova od Srpske naredne stranke i ko bi onda trebalo da bude zajednički kandidat za gradonačelnika? Vi, ili neko drugi iz redova opozicije?

Uspeh opozicije u Beogradu biće da zajedno imamo većinu u odnosu na ove koji danas loše vode grad. Potpuno je nebitno ko će biti gradonačelnik u tom dogovoru. U ime Demokratske stranke i koalicije insistiram da ona obećanja koja daje Demokratska stranka i naša koalicija moraju da budu obećanja koja će se ispuniti, a mi ćemo kandidovati ljude koji umeju da ponude ta rešenja i da ih realizuju.

Bonus video:

Miloš Jovanović, Espreso intervju

(Milka Radović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.